Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tριψήφια πτώση για τον Dow Jones

Στο κόκκινο οι δείκτες στη Wall Street, με τον Dow Jones να ετοιμάζεται να κλείσει με απώλειες το Μάιο. Αρνητικό γύρισμα για το αργό. Ενισχύεται ο χρυσός. Στο 1,89% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άνοδος 2,1% για την Allergan.

Tριψήφια πτώση για τον Dow Jones

Διαγράφουν τα αρχικά κέρδη οι αμερικάνικες μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση του Μαΐου, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο σε ενδείξεις για ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Fed. 

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,46% στις 2.090 μονάδες, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,72% ή 130 μονάδες στις 17.744 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,13% χαμηλότερα στις 4.927 μονάδες.

«Φαίνεται πως βρίσκουμε κάποια τεχνική αντίσταση στον S&P 500. Η αγορά αυτή ακολουθεί πολύ στενά τα τεχνικά στοιχεία τους τελευταίους μήνες» δήλωσε αναλυτής στο CNBC. 

Από το μέτωπο των μάκρο, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν 1% τον Απρίλιο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων επτά ετών.

Η άνοδος ήταν μεγαλύτερη από τις προσδοκίες της αγοράς. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch είχαν προβλέψει αύξηση 0,7%.

Εν τω μεταξύ, τα εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 0,4%, για τρίτη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες του 2016.

Άνοδο 5,4% κατέγραψαν το Μάρτιο οι τιμές των κατοικιών σε είκοσι πόλεις που παρακολουθεί ο δείκτης S&P/Case-Shiller. 

O δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του CBO υποχώρησε στις 92,1 μονάδες τον Μάιο, από 94,2 τον Απρίλιο. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,115. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1% χαμηλότερα στα 48,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,21% στα 1.217 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου καταγράφει άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 1,89%. 

Στο ταμπλό, άνοδο 2,1% σημειώνει η μετοχή της Allergan, μετά την αποκάλυψη του Carl Ichan ότι έχει μερίδιο στην εταιρεία. 

Απώλειες 2% καταγράφει η μετοχή της Boeing.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v