Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Yποχωρούν οι δείκτες στη Wall Street, με τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα να προβληματίζουν τους επενδυτές. Άνοδος για γεν και χρυσό. Οριακές κινήσεις για το αργό. Βουτιά 8,5% για τη μετοχή της Ford. Άλμα 4% για το Facebook, σε νέο επίπεδο ρεκόρ.

Πτώση στη Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου από τη Ford και τα στοιχεία που έδειξαν άνοδο στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 18.400 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,26% χαμηλότερα στις 2.160 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,11% στις 5.134 μονάδες. 

H Ford ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων και προειδοποίησε πως οι εκτιμήσεις της για τα κέρδη του έτους βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα υποχωρήσουν στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο.

H μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας βουτάει 8,5%. 

Tα κέρδη του Facebook ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου πραγματοποιεί ράλι 4%, σκαρφαλώνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 128,33 δολαρίων και ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή του αξία κατά 14 δισ. δολάρια, στα 367 δισ.

Τουλάχιστον 20 αναλυτές αναβάθμισαν την τιμή-στόχο της μετοχής. 

«Ο κόσμος ξέρει ότι το Facebook είναι το Facebook και ότι δεν είναι απαραίτητα ενδεικτικό για την οικονομία. Πιστεύω ότι τα κέρδη της Ford προκαλούν ανησυχία», δήλωσε αναλυτής στο CNBC.

Η Amazon και η Alphabet συγκαταλέγονται στις εταιρείες που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 23 Ιουλίου αυξήθηκε στις 266.000 από το χαμηλό τριών μηνών των 252.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί στις 260.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,14% χαμηλότερα στα 41,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,99% στα 1.347 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,11. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v