Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Wall με στήριξη από το πετρέλαιο

Κέρδη για τους βασικούς δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην ομιλία της Janet Yellen στο Jackson Hole για ενδείξεις όσον αφορά στα επιτόκια. Γύρισε ανοδικά το πετρέλαιο, ανακάμπτει από τα χαμηλά δύο εβδομάδων ο χρυσός.

Ανοδικά η Wall με στήριξη από το πετρέλαιο

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην ομιλία της Janet Yellen την Παρασκευή. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 18.549 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,26% στις 2.188 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει άνοδο 0,28% στις 5.259 μονάδες.

Οι επενδυτές θεωρούν κρίσιμη την ομιλία της επικεφαλής της Fed Janet Yellen στο Jackson Hole την Παρασκευή καθώς προσδοκούν ενδείξεις για τις προθέσεις της Fed αναφορικά με τον χρόνο αύξησης των επιτοκίων.

Όπως επισημαίνει ο Craig Erlam, αναλυτής της Oanda, «αν θελήσει ηYellen να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα, τότε θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που της δίνεται την Παρασκευή για να προετοιμάσει την αγορά».

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε ένα στοιχείο επιφυλακτικότητας στις αγορές ενόψει Yellen. Οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί ότι θα αυξηθούν εντός του 2016 παρά τις δηλώσεις του μέλους της Fed Stanley Fischer», επισημαίνει. Σημειώνεται ότι ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι κοντά στους στόχους της στα μέτωπα του πληθωρισμού και της ανεργίας. 

Η αγορά δίνει πιθανότητα 15% για αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο και 48,1% για κίνηση από τη Fed τον Δεκέμβριο. 

Στο μεταξύ, ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου μετά από δημοσίευμα ότι είναι πιθανή η στήριξη του Ιραν σε μια απόφαση για πάγωμα της παραγωγής στην επικείμενη συνεδρίαση των χωρών μελών του ΟΠΕΚ τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο μαύρος χρυσός «εκτοξεύτηκε» 9,1% εξαιτίας των προσδοκιών για πάγωμα παραγωγής.

Η Goldman Sachs σε έκθεσή της επισημαίνει ότι η αγορά ενέργειας εμφανίζεται αδύναμη και ότι οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν στο εύρος των 45-50 δολαρίων. 

Σήμερα το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,3% στα 48,3 δολάρια το βαρέλι.

Ανοδικά κινείται ο χρυσός, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά δύο εβδομάδων, στα 1.347 δολάρια την ουγκιά, καθώς δείχνουν να εξασθενούν τα πονταρίσματα σε αύξηση των επιτοκίων. 

Στην αγορά, ισχυρά κέρδη άνω του 15% καταγράφει ο τίτλος της Best Buy μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.   

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τράπεζες να παραμένουν στο προσκήνιο.  

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,91% υψηλότερα στις 343 μονάδες, κατά 0,66% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.873 μονάδες, κατά 1% ο δείκτης DAX 30 της Φρανκφούρτης στις 10.599 μονάδες και κατά 0,77% ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού στις 4.423 μονάδες. Κέρδη 2% καταγράφει ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 16.699 μονάδες και 1,25% ο ισπανικός IBEX στις 8.574 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v