Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

General Electric και Microsoft δίχασαν τη Wall Street

Με μικτά πρόσημα και με οριακές μεταβολές έκλεισαν οι δείκτες στη Wall Street. Ενθουσίασαν τα αποτελέσματα της Microsoft (+4,3%), απογοήτευσαν της General Electric (-0,3%). Σε υψηλό οχτώ μηνών το δολάριο έναντι του ευρώ. Εβδομαδιαία άνοδος 1% για τον χρυσό.

General Electric και Microsoft δίχασαν τη Wall Street

Σταθεροποιητικά κινήθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα εταιρικά αποτελέσματα, στις διακυμάνσεις της τιμής του πετρελαίου και στο ακριβό δολάριο.

Ειδικότερα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Microsoft καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 76 σεντς έναντι 68 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τα έσοδα του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 22,33 δισ. δολάρια. Η μετοχή της Microsoft έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 4,3%.

Παράλληλα, μειωμένα καθαρά κέρδη και αυξημένα έσοδα γνωστοποίησε η General Electric (-0,3%) στο γ' τρίμηνο. Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 1,24 δισ. δολάρια έναντι 1,26 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και τα έσοδα ανήλθαν στα 29,3 δισ. από 28 δισ. το πέρυσι. Σημειώνεται ότι τα έσοδα ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Επιπλέον, η μετοχή της Reynolds American εκτοξεύτηκε 14% μετά την κατάθεση προσφοράς ύψους 47 δισ. από την British American Tobaccoγια την εξαγορά του υπόλοιπου 57,8% που δεν έχει υπό τον έλεγχό της.

Ωστόσο αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από την άνοδο του δολαρίου σε υψηλό οχτώ μηνών έναντι του ευρώ. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές το ακριβό δολάριο μειώσει τη ζήτηση για τα αμερικανικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Charles Schwab, Randy Frederick, «είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το δολάριο διαπραγματεύεται υψηλότερα, ωστόσο είναι μια αναμενόμενη κίνηση ενόψει της συνεδρίασης της Fed τον Δεκέμβριο όπου είναι πιθανή η αύξηση των επιτοκίων».

Στο μεταξύ, το ισχυρό δολάριο μάλλον συγκράτησε τις ανοδικές τάσεις της τιμής του πετρελαίου μετά τη δήλωση του υπουργού ενέργειας της Ρωσίας υπέρ της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο μαύρος χρυσός είχε πιάσει υψηλό 15 μηνών. Σήμερα το πετρέλαιο ενισχύθηκε 0,4% στα 50,85 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 18.145 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση μόλις 0,01% στις 2.141 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,3% στις 5.257 μονάδες.

Στην εβδομάδα, ο Dow Jones παρέμεινε αμετάβλητος ενώ οι S&P και Nasdaq ενισχύθηκαν 0,4% και 0,8% αντίστοιχα.
Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο έπιασε υψηλό οχτώ μηνών έναντι του ευρώ στο 1,0877 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.267,50 δολ./oz. Στην εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο κινήθηκε υψηλότερα 1%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 1,74%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v