Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Ηπια άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,57% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Βουτιά 5% για το αργό.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Mικρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές παρά την εντυπωσιακή αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, καθώς ενισχύονται οι αμφιβολίες γύρω από την εφαρμογή των οικονομικών πολιτικών του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,03% στις 20.930 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,02% υψηλότερα στις 2.369 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,14% στις 5.841 μονάδες. 

Οι μετοχές έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακό ράλι από τότε που ο πρόεδρος Τραμπ νίκησε στις εκλογές του Νοεμβρίου, εν μέρει γιατί οι επενδυτές ανέμεναν πως θα εφαρμόσει τις δημοσιονομικές πολιτικές που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. «Αλλά τώρα βλέπουμε πως οι προσδοκίες αρχίζουν να μετριάζονται κάπως όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της ατζέντας Τραμπ», δήλωσε αναλυτής του Centre Asset Management στο Marketwatch.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 298.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, έναντι 261.000 τον Ιανουάριο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων περίπου τριών ετών. Η μέτρηση ήταν πολύ υψηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 190.000.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα λιανικής διολίσθησαν κατά 0,2% τον Ιανουάριο, μετά από άλμα 1% το Δεκέμβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το Φεβρουάριο του 2016. Τον προηγούμενο μήνα το υπουργείο είχε ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα είχαν κινηθεί 0,1% χαμηλότερα τον Ιανουάριο.

Στα ομόλογα, άλμα πέντε μονάδων βάσης πραγματοποιεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, στο 2,57%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0561 δολαρίου/ευρώ. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 5% στα 50,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,72% στα 1.207 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στο ταμπλό, ράλι πραγματοποιούν οι τραπεζικές μετοχές, καθώς λαμβάνουν ώθηση από την άνοδο των αποδόσεων των treasuries. H μετοχή της Bank of America ενισχύεται 1,6%, της Citigroup 1,5%, της JP Morgan 1,2%, της Goldman Sachs 1,1% και της Wells Fargo 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v