Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Hπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να κινείται σε επίπεδο-ρεκόρ. Βουτιά 2% για το αργό. Άλμα 8,5% για την Under Armour. Eνισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Οριακή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές, με τον Nasdaq να συνεχίζει σε ιστορικά υψηλά εν μέσω «βροχής» από ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,06% στις 20.987 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,03% υψηλότερα στις 2.388 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,2% στις 6.036 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. 

Την Τετάρτη οι δείκτες έκλεισαν με μικρή πτώση, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της κυβέρνησης Τραμπ για τη φορολογική μεταρρύθμιση. 

Oι Alphabet, Amazon, Intel, Μicrosoft και Starbucks είναι μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την εβδομάδα που έληξε στις 22 Απριλίου κατά 14.000, στο επίπεδο των 257.000.

Υψηλότερα κινήθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Μάρτιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δεν περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε στα 64,8 δισ. δολάρια από 63,9 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν 0,7% τον Μάρτιο, σημειώνοντας την τρίτη διαδοχική μηνιαία άνοδο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2,1% χαμηλότερα στα 48,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,21% στα 1.266 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0861 δολάρια/ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Under Armour πραγματοποιεί άλμα 8,5%. Η εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε ζημίες που ήταν μικρότερες από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v