Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά τα macro και τα tweets του Tραμπ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τον πληθωρισμό. Διολισθαίνει το δολάριο. Oριακή άνοδο για χρυσό και αργό.

Πτώση στη Wall Street μετά τα macro και τα tweets του Tραμπ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τους δείκτες να οδεύουν για εβδομαδιαίες απώλειες.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τον πληθωρισμό προβλημάτισαν τους επενδυτές, ενώ μια σειρά από «τιτιβίσματα» του προέδρου Τραμπ επανέφεραν τις ανησυχίες για τη νέα κυβέρνηση.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,18% στις 20.880 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,03% στις 6.113 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,14% στις 2.391 μονάδες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε με κατάργηση των συνεντεύξεων Τύπου στον Λευκό Οίκο, ενώ απείλησε τον πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμι με δημοσίευση ηχογραφημένων συνομιλιών.


Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,4% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν άνοδο 0,6%.

Σε σχέση με τον Απρίλιο του περασμένου έτους, οι πωλήσεις ήταν κατά 4,5% υψηλότερες.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,2%, μετά από πτώση 0,3% τον Μάρτιο. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,2%, αρκετά πάνω από το 1,7% που είναι ο μέσος όρος των τελευταίων 10 ετών. Toν Mάρτιο είχε ανέλθει στο 2,4%.

Υψηλότερα κινήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Μάιο, στις 97,7 μονάδες από 97 τον Απρίλιο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,19% υψηλότερα στα 47,91 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,58% στα 1.231 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,092 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, «βουτιά» τεσσάρων μονάδων βάσης πραγματοποιεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου, στο 2,34%.

Στο ταμπλό, άνοδο 1% σημειώνει η μετοχή της Apple, στα 155 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v