Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με «βαρίδι» την General Electric

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, μετά τα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα. Βουτιά 4% για την General Electric. Μικρή άνοδος για τον χρυσό. Πτώση για το αργό.

Υποχωρεί η Wall Street με «βαρίδι» την General Electric

Απώλειες σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με την General Electric να διαγράφει αρκετές μονάδες από τον Dow Jones.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,32% στις 21.541 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,23% χαμηλότερα στις 6.375 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,25% στις 2.467 μονάδες. 

Οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε απόσταση μιας ποσοστιαίας μονάδας από τα επίπεδα ρεκόρ, με τον Nasdaq να ετοιμάζεται να σπάσει ένα σερί 10 διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων, το μεγαλύτερο από το Φεβρουάριο του 2015 σύμφωνα με τη FactSet.

Την Πέμπτη ο τεχνολογικός δείκτης σημείωσε ρεκόρ, το 41ο πρώτο το 2017.

Από το εταιρικό μέτωπο, η General Electric ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά η μετοχή υποχωρεί 4% καθώς οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 12% σε ετήσια βάση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,83% στα 46,73 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,44% στα 1.257 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει πτώση έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε σε χαμηλό δύο ετών έναντι του ευρωπαϊκού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, στο 1,1639 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται οριακά χαμηλότερα στο 2,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v