Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατά 10 ευρώ αυξάνονται τα διόδια Αθήνα-Θεσ/νίκη

Στα 28 αντί των 18 ευρώ που είναι σήμερα ανεβαίνει από 2/4 το κόστος διοδίων των ΙΧ για το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη μετ’ επιστροφής, ενώ στα 7,80 αντί των 6 ευρώ αυξάνεται στη διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα μετ’ επιστροφής.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Κατά 10 ευρώ αυξάνονται τα διόδια Αθήνα-Θεσ/νίκη
Στα 28 αντί των 18 ευρώ που είναι σήμερα ανεβαίνει από την Τετάρτη 2 Απριλίου το κόστος των διοδίων για ένα ΙΧ που κάνει το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη μετ’ επιστροφής, ενώ για την διαδρομή Αθήνα – Καλαμάτα το κόστος διέλευσης ενός ΙΧ, με’ επιστροφής, θα φτάνει από την Τετάρτη στα 7,80 ευρώ αντί των 6 ευρώ που είναι σήμερα, σύμφωνα με τις τιμές των διοδίων που ανακοίνωσαν οι κοινοπραξίες που έχουν αναλάβει την κατασκευή των οδικών αξόνων και τίθενται σε άμεση ισχύ.

Οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την κατασκευή των έργων για την αύξηση των διοδίων που σε κάποιες περιπτώσεις (Μαλικός – Κλειδί) αγγίζουν το 100% σημειώνουν ότι πρόκειται για αύξηση που έχει συμφωνηθεί με το κράτος, βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί και επικαλούνται αφενός το μεγάλο κόστος των έργων αφετέρου το γεγονός τα διόδια παραμένουν καθηλωμένα στα ίδια επίπεδα από τον Απρίλιο του 2005.

Ιόνια οδός (Αφίδνες – Σχηματάρι – Τραγάνα)

Η κοινοπραξία «Νέα Οδός Α.Ε.» που έχει αναλάβει την κατασκευή της Ιόνιας Οδού, από το Αντίρριο εως τα Ιωάννινα τμήμα στο οποίο έχει ενταχθεί και το τμήμα του ΠΑΘΕ από την Μεταμόρφωση Αττικής έως την Σκάρφεια, ανακοίνωσε, ακολουθώντας τις εταιρείες «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» και «Μωρέας Α.Ε», τις νέες στους σταθμούς των διοδίων Αφιδνών, Σχηματαρίου και Τραγάνας που έχουν ως εξής:

* Κατηγορία 1: Δίκυκλα-τρίκυκλα Τιμή: 1,90 ευρώ

* Κατηγορία 2: Ελαφρά οχήματα (Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,20μ.) τιμή 2,75 ευρώ

* Κατηγορία 3:Φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερεις (4) άξονες (Οχήματα με ή χωρίςρυμουλκούμενο με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.) τιμή 6,90 ευρώ

* Κατηγορία 4: Φορτηγά ή άλλα οχήματα με τέσσερεις (4) ή περισσότερους άξονες (Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο με τέσσερεις (4) ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ.) τιμή 9,60 ευρώ.

Οι οδηγοί που διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς θα καταβάλουν διόδια όπως ισχύει σήμερα, δηλαδή προς μία κατεύθυνση, στην έξοδο προς Θεσσαλονίκη στους σταθμούς Αφιδνών και Σχηματαρίου και στην είσοδο προς Αθήνα στον Σταθμό της Τραγάνας.

Η κοινοπραξία Νέα Οδός σημειώνει ότι έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται συστηματικά από τον Α/Κ Μεταμόρφωσης (Αθήνα) προς Λογγό (Αγ. Κων/νος) εργασίες συντήρησης (επισκευή μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας, αποκατάσταση αστοχιών οδοστρώματος κλπ.) και εργασίες βελτίωσης της λειτουργίας (συνεχής περιπολία σε 24ωρη βάση τριών οχημάτων υποστηριξης των χρηστών κλπ.) της οδού.

Η Παραχωρησιούχος ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. εκτός του τμήματος Αντίρριο – Ιωάννινα θα κατασκευάσει τον συνδετήριο κλάδο του ΠΑΘΕ Σχηματάρι – Χαλκίδα ενώ πρέπει να αναβαθμίσει και τον ΠΑΘΕ από την Μεταμόρφωση εως την Σκάρφεια.

Μέτοχοι της κοινοπραξίας είναι οι εξής εταιρείες:
* CINTRA CONCESIONES DE INFRAESTRUCTURAS DE TRANSPORTE S.A.
* ΓΕΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
* IRIDIUM CONCESIONES DE INFRAESTRUCTURAS S.A.
* ACS SERVICIOS Y CONCESIONES, SL
* DRAGADOS S.A.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v