Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποχώρησε από την ΕΕΑ η ΣΑΟΣ

Την αποχώρησή της από την Ενωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και την παραίτηση του κ. Φώτη Μανούση από μέλος του ΔΣ της Ένωσης, γνωστοποίησε η ΣΑΟΣ με επιστολή που απέστειλε σήμερα 5/8 στο ΔΣ της ΕΕΑ.

Αποχώρησε από την ΕΕΑ η ΣΑΟΣ
Την αποχώρησή της από την Ενωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και την παραίτηση του κ. Φώτη Μανούση από μέλος του ΔΣ της Ένωσης, γνωστοποίησε η ΣΑΟΣ με επιστολή που απέστειλε σήμερα 5/8 στο ΔΣ της ΕΕΑ.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

"Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Έχει γίνει ήδη αντιληπτό ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί τα θεσμικά όργανα της Ένωσης και τη θέση του ως βήμα για την επιδίωξη ίδιων προσωπικών, επιχειρηματικών και, ενδεχομένως, πολιτικών επιδιώξεων.

Μετά την υιοθετηθείσα από τον ίδιο μεθόδευση (αποδεικνυόμενη και εκ του αποτελέσματος ως επιτυχή) για την απομάκρυνση του προηγούμενου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου από τη θέση του και την επιβολή πρακτικών και μεθοδεύσεων που δεν προσιδιάζουν στο σκοπό της ΕΕΑ (βλ. ενδ. Δ.Σ. 7/28.5.2008 και σ΄ αυτό εμπεριεχόμενη επιστολή του σε βάρος της Blue Star και του απελθόντος Προέδρου), επέλεξε και υιοθέτησε –φορώντας το καπέλο του Προέδρου της ΝΕΛ αυτή τη φορά- ακαίρως και αστόχως να ξιφουλκήσει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, δημιουργώντας το υπόβαθρο βλαπτικών συνεπειών και για όλους τους λοιπούς εμπλεκόμενους (βλ. Δελτίο Τύπου της 21.7.2008 στο οποίο με ειρωνείες βάλλει –και όχι δι’ επιχειρημάτων- κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού ).

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΑ στην μεθοδική προσπάθειά του να υπηρετεί τις δικές του επιδιώξεις, επέλεξε και υιοθέτησε (δίκην Εισαγγελέως), την υποκατάσταση της Ελληνικής Δικαιοσύνης (βλ. λ.χ. ανακοίνωσή του της 1.8.2008, αναφορικά με υπόθεση που τελεί υπό δικαστική διερεύνηση). Ο φερόμενος όμως ως υπέρμαχος της νομιμότητας, δεν δίστασε να επιχειρήσει να προβεί και στην περαιτέρω διερεύνηση της ίδιας υπόθεσης (δίκην και πάλι Εισαγγελικού λειτουργού) και στην ανάπτυξη προσπάθειας για την επιβολή των αναλογούντων κυρώσεων (δίκην, στην περίπτωση αυτή, δικάζοντος δικαστηρίου), σύμφωνα με τα από μέρους του προαναγγελθέντα (βλ. λ.χ. την υπ’ αριθμ. Φ 01.6/493/4.8.2008 πρόσκληση για συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΕΑ-σχετικά με την εκκίνηση διαδικασίας διαγραφής κατά μέλους της Ένωσης αναφορικά με την ίδια, υπό διερεύνηση, υπόθεση).

Καθίσταται σαφές όμως ότι ο δρόμος που έχει επιλέξει είναι μοναχικός.

Ουδείς είναι δυνατό να συναινέσει σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.

Ουδείς είναι δυνατό να συναινέσει και καλοπροαίρετα αποδεχθεί μεθοδεύσεις που φθάνουν μέχρι και στην πλαστογραφία υπογραφών (της υπογραφής λ.χ. του Γεν. Γραμματέα του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α. συναδέλφου κ. Χρήστου Λιούλιου στην κατά τα άνω πρόσκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου).

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, και για όσο χρόνο ο σημερινός Πρόεδρος του ΔΣ παραμένει στο συγκεκριμένο όργανο, η μεν ΣΑΟΣ ΑΝΕΣ δημοσιοποιεί την ήδη ειλημμένη και γνωστοποιηθείσα στον ίδιο απόφασή της για αποχώρηση από την ΕΕΑ ο δε κ. Φ. Μανούσης την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΑ.

Με τιμή,
Για την ΣΑΟΣ ΑΝΕΣ

Φώτης Μανούσης"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v