Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τις φορολογικές δηλώσεις η e-υποβολή του Ε9

Σε προθεσμίες παράλληλες με αυτές των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, μπορούν να υποβάλλουν φυσικά και νομικά πρόσωπα τις αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων έτους 2009 μέσω taxisnet.

  • της Ελενας Λάσκαρη
Με τις φορολογικές δηλώσεις η e-υποβολή του Ε9
Σε προθεσμίες παράλληλες με αυτές των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, μπορούν να υποβάλλουν φυσικά και νομικά πρόσωπα τις αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις στοιχείων ακινήτων έτους 2009 μέσω taxisnet, ορίζεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Α. Μπέζα.

Η πιστοποίηση στο σύστημα TAXISnet, πραγματοποιείται μετά από αίτηση – εγγραφή, από όπου λαμβάνεται όνομα και κωδικός χρήστη, μέσω των οποίων στη συνέχεια γίνεται η υποβολή του Ε9.

Ο συνδυασμός του ονόματος και του κωδικού χρήστη ταυτοποιεί το συγκεκριμένο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, αποτελεί απόρρητο προσωπικό στοιχείο και επιτρέπεται μόνο στον ίδιο να τον διαχειρίζεται και να τον μεταβάλλει, έτσι ώστε μόνο το πρόσωπο αυτό ή άλλο της επιλογής του να είναι σε γνώση αυτού και να έχει τη δυνατότητα χρήσης του.

Στις περιπτώσεις που το φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει ήδη πιστοποιηθεί στο σύστημα TAXISnet, η υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων του έτους 2009, πραγματοποιείται με τη χρήση των κωδικών που ήδη διαθέτει.Ως ημερομηνίες ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων ορίζονται εκείνες της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Ημερομηνία υποβολής της δήλωσης θεωρείται η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρησης αυτής στο σύστημα TAXISnet, με αυτόματη απόδοση στον αποστολέα – φυσικό ή νομικό πρόσωπο μοναδικού αριθμού καταχώρησης δήλωσης.

Η εμφάνιση στην οθόνη της δήλωσης συσχετισμένης με το μοναδικό αριθμό καταχώρισης και η ημερομηνία υποβολής της ή η εκτύπωσή της, αποτελούν την πληροφορία ή το αντίγραφο υποβολής της αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v