Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση λαθών Ε9 και στις εφορίες

Και στις εφορίες μπορούν να απευθύνονται οι φορολογούμενοι για να διορθώσουν τυχόν λάθη στο έντυπο Ε9 για τα ακίνητα.

Διόρθωση λαθών Ε9 και στις εφορίες
Και στις εφορίες μπορούν να απευθύνονται οι φορολογούμενοι για να διορθώσουν τυχόν λάθη στο έντυπο Ε9 για τα ακίνητα.

Προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκατάστασης των ελλείψεων των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (εντύπου Ε9), να βελτιωθεί η ποιότητα των διορθώσεων και να διευκολυνθούν οι πολίτες, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, επεκτάθηκε από σήμερα η δυνατότητα παροχής υποστήριξης προς τους φορολογούμενους, και μέσω των εφοριών.

Έτσι οι πολίτες που τους έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια μπορούν να διορθώνουν τα λάθη και τις παραλείψεις της περιουσιακής τους εικόνας, που είχαν την 1-1-2008 (δήλωση Ε9):

1) Είτε μέσω του τηλεφωνικού κέντρου (call center) που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό, στο τηλέφωνο 8011112277
2) Είτε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής (internet), στη διεύθυνση www.e-9.gr
3) Είτε εξυπηρετούμενοι μέσω των εφοριών όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν στις εφορίες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας διόρθωσης των λαθών και πριν την οριστική υποβολή θα πρέπει να τυπώνεται η προσωρινή δήλωση Ε9 έτους 2008 την οποία ο πολίτης θα πρέπει να ελέγχει με προσοχή και να υπογράφει.

Η υπογεγραμμένη δήλωση Ε9, η οποία θεωρείται και δεσμευτικός τίτλος για τον υπόχρεο (σύμφωνα με το άρθρο 61 του Κ.Φ.Ε.), θα παραμένει στην εφορία ενώ ο πολίτης θα παραλαμβάνει τη δήλωση Ε9 έτους 2008 μετά την οριστική της υποβολή.

Με ευθύνη του προϊσταμένου κάθε εφορίας θα προσδιοριστούν τα σημεία εξυπηρέτησης, καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων ανάλογα με το πλήθος προσέλευσης των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v