Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ για τα Domain Names

Δημόσια Διαβούλευση διεξάγει η ΕΕΤΤ, η οποία θα διαρκέσει από τις 18 Ιουνίου 2009 μέχρι και τις 20 Ιουλίου 2009, με αντικείμενο την τροποποίηση του Κανονισμού Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr .

Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ για τα Domain Names
Δημόσια Διαβούλευση διεξάγει η ΕΕΤΤ, η οποία θα διαρκέσει από τις 18 Ιουνίου 2009 μέχρι και τις 20 Ιουλίου 2009, με αντικείμενο την τροποποίηση του Κανονισμού Διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου (Domain Names) με κατάληξη .gr .

Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η βελτίωση του τρόπου καταχώρησης ονομάτων χώρου και της λειτουργίας των καταχωρητών. Οι σημαντικότερες αλλαγές, στις οποίες σκοπεύει να προβεί η ΕΕΤΤ με τη τροποποίηση του Κανονισμού, είναι, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες:

• Δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να ζητήσουν από την ΕΕΤΤ κατόπιν διεξαγωγής ακροάσεως ή από τα δικαστήρια όχι μόνον τη διαγραφή αλλά την μεταβίβαση ονόματος χώρου.
• Επιταχύνεται κα απλοποιείται η διαδικασία αλλαγής καταχωρητή.
• Τροποποιούνται μερικώς οι λόγοι απόρριψης και διαγραφής ονομάτων χώρου.
• Θεσπίζεται αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας των καταχωρητών προκειμένου να διασφαλιστεί καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών καταχώρησης ονομάτων χώρου προς τον καταναλωτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v