Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εως 15/7 η αποστολή προβλέψεων για τα έσοδα 2010

Προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στους εποπτευόμενους φορείς, προκειμένου να αποστείλουν τις προβλέψεις τους για τα έσοδα του 2010.

Εως 15/7 η αποστολή προβλέψεων για τα έσοδα 2010
Προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στους εποπτευόμενους φορείς, προκειμένου να αποστείλουν τις προβλέψεις τους για τα έσοδα του 2010, αλλά και να αποτολμήσουν μία εκτίμηση για τα έσοδα των ετών 2011 και 2012 στο πλαίσιο της δέσμευσης της κυβέρνησης για τριετή δημοσιονομικό προγραμματισμό.
 
Όπως τονίζεται στη σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Νίκου Λέγκα, η σωστή πρόβλεψη των προσδοκώμενων εσόδων θέτει τη βάση της επιτυχούς εκτέλεσης του προϋπολογισμού και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη των γενικότερων στόχων του προϋπολογισμού.

Επισημαίνεται ακόμα ότι οι προβλέψεις των φορέων θα πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένες και να περιλαμβάνουν με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο υπολογισμού του προβλεπόμενου εσόδου.

Ειδικότερα θα πρέπει να αναφέρονται:

* Οι συγκεκριμένες παραδοχές που έγιναν για τον προσδιορισμό των εισπράξεων από κάθε κατηγορία εσόδου.

* Οι τυχόν μεταβολές του σχετικού θεσμικού πλαισίου ή άλλες ειδικές συνθήκες που επηρεάζουν την απόδοση του εσόδου.

• Οι σημαντικές αυξήσεις ή μειώσεις.

Η παροχή των στοιχείων αυτών, όπως υπογραμμίζεται στην εγκύκλιο, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενημέρωση διεθνών οργανισμών (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΟΟΣΑ κ.ά.), ενώ ταυτόχρονα αποτελεί δέσμευση που απορρέει και από τον κώδικα δημοσιονομικής διαφάνειας που έχει αποδεχθεί η χώρα μας έναντι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v