Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συζήτησαν Πετραλιά - Juan Somavia στη Γενεύη

H Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά συναντήθηκε σήμερα στη Γενεύη με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας κ. Juan Somavia.

Τι συζήτησαν Πετραλιά - Juan Somavia στη Γενεύη
H Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά συναντήθηκε σήμερα στη Γενεύη με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας κ. Juan Somavia.
 
Η Υπουργός δώρισε στον κ. Somavia ένα κότινο ελιάς και του απηύθυνε επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί την χώρα μας. Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας αφού ευχαρίστησε την κα. Πετραλιά έκανε αποδεκτή την πρόσκληση.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Yπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας κ. Juan Somavia. Είχαμε μια εποικοδομητική και σε βάθος παρουσίαση του έργου του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας αλλά και των θεμάτων που απασχόλησαν την 98η Διεθνή Συνδιάσκεψη Εργασίας.

« Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η συνάντηση με τον κ. Somavia. Έναν άνθρωπο με πολύ μεγάλο κύρος και εμπειρία.

Σχετικά με το Σύμφωνο της Απασχόλησης, το οποίο συμφωνήθηκε εδώ στη Γενεύη κατά την διάρκεια της Συνδιάσκεψης, θεωρώ ότι ήταν μια θετική εξέλιξη. Οι αρχές του και οι θέσεις του αποδεικνύουν ότι εμείς ως χώρα, ως κυβέρνηση και ως Υπουργείο Απασχόλησης βρισκόμαστε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι με τις θέσεις και τις απόψεις του Συμφώνου αυτού, το οποίο είναι και απαραίτητο ώστε να μπορέσουν οι χώρες να προχωρήσουν στην ανάκαμψη. Αυτό είναι το αισιόδοξο μήνυμα.

Παρουσιάσαμε και συζητήσαμε μεταξύ άλλων, όλες τις δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί από το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας αλλά και τον ενημερώσαμε για τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε.

Η χώρα μας επικροτεί τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε συνεργασία με συναρμόδιους διεθνείς οργανισμούς τόσο για το θέμα της παγκοσμιοποίησης - κατά το πρόσφατο παρελθόν - όσο και για την αντιμετώπιση των συνεπειών της τρέχουσας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, υποστηρίζοντας ιδιαίτερα την ανάδειξη του θέματος και την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας, εξασφαλίζοντας παγκόσμια εμβέλεια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v