Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΕΜΠΜΕ: Προχωρά η β΄ φάση - Στα 720 εκ. τα δάνεια

Στοιχεία για τη πορεία της Β’ Φάση του ΤΕΜΠΜΕ από το οποίο έχουν ενισχυθεί έως σήμερα περισσότερες από 10.000 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ η αξία των εγκεκριμένων δανείων υπερέβη τα 720 εκ. ευρώ.

ΤΕΜΠΜΕ: Προχωρά η β΄ φάση - Στα 720 εκ. τα δάνεια
Στοιχεία για τη πορεία της Β’ Φάση του ΤΕΜΠΜΕ  από το οποίο έχουν ενισχυθεί έως σήμερα περισσότερες από 10.000 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1/3 του συνολικού αριθμού των επιχειρήσεων, που δανειοδοτήθηκαν, κατά την Α’ Φάση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, διασφαλίστηκαν περισσότερες από 36.000 θέσεων εργασίας, ενώ η αξία των εγκεκριμένων δανείων υπερέβη τα 720 εκ. ευρώ. 

Το 90% των δανείων, ήτοι περισσότερα από 9.000 δάνεια, δόθηκαν σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν από 0 έως 9 εργαζόμενους. 

Ο μεγαλύτερος αριθμός δανείων δόθηκε στις περιφέρειες της Αττικής (3.552) και της Κ. Μακεδονίας (1.675), όπου εδρεύουν και οι περισσότερες επιχειρήσεις της Ελλάδας.

Κύριοι κλάδοι που ενισχύθηκαν, σε ποσοστό άνω του 80% των δανείων που δόθηκαν, ήταν το λιανικό και το χονδρικό εμπόριο, τα ξενοδοχεία-εστιατόρια, η πώληση, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτων-οχημάτων, οι κατασκευές και η βιομηχανία τροφίμων-ποτών.

* Τα αναλυτικά στοιχεία δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v