Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΒ: Υπέβαλε δέσμη μέτρων στον Κ. Χατζηδάκη

Δέσμη προτάσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, υπέβαλε ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο συνάντησης του Δ. Δασκαλόπουλου με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

ΣΕΒ: Υπέβαλε δέσμη μέτρων στον Κ. Χατζηδάκη
Δέσμη συγκεκριμένων προτάσεων για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, υπέβαλε ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου του κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωστή Χατζηδάκη και το επιτελείο του.

Η συνεργασία κάλυψε όλα τα θέματα που αφορούν στη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και στη δημιουργία προϋποθέσεων για ταχύτερη ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της ενέργειας, των βιοτεχνικών και βιομηχανικών πάρκων, της έρευνας και τεχνολογίας, της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, του ανταγωνισμού και των πολιτικών υλοποίησης του ΕΠΑΝ ΙΙ.

Ειδικότερα, εξετάστηκαν οι τρόποι ολοκλήρωσης και προώθησης των ακόλουθων θεμάτων:

• Επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

• Εναρμόνιση των διατάξεων του Ν/Σ για τις «επιχειρηματικές περιοχές» με αυτές του ειδικού χωροταξικού για τη βιομηχανία ώστε, να ξεκινήσει η εφαρμογή του και της ανάγκης να ισχύσει καθεστώς ανάλογο με τα ΣΔΙΤ για τη χρηματοδότηση.

• Προσδιορισμό για την περίοδο μέχρι το 2020 του πρωτογενούς ενεργειακού μίγματος που θέλει να υιοθετήσει η χώρα μας, προκειμένου να είναι εφικτή η υλοποίηση των φιλόδοξων στόχων, που υιοθέτησε η Ελλάδα στο εαρινό Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε. σχετικά με τις εκπομπές ρύπων.

• Άμεση έκδοση των κανονιστικών διατάξεων του Ν. 3653/2008 για το «Θεσμικό Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογίας» προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο νόμος αυτός, που παραμένει ανενεργός από την άνοιξη του 2008.

• Εξειδίκευση των δράσεων, που προβλέπει το ΕΠΑΝ II ώστε να προκηρυχθούν ολοκληρωμένα προγράμματα που να αποβλέπουν στη συνολική αντιμετώπιση των μεσοπρόθεσμων αναγκών.

• Ενεργοποίηση του μηχανισμού JEREMIE, που αφορά στο σύστημα ενισχύσεως μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης, συμφωνήθηκε μεταξύ ΥΠΑΝ και ΣΕΒ η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών, τη διάδοση καλών πρακτικών, τη συμμόρφωση με αυστηρές προδιαγραφές, την ενημέρωση των επιχειρήσεων για νομοθετικές και διοικητικές ρυθμίσεις, που σχετίζονται με την προστασία του καταναλωτή και τη διενέργεια σχετικών ερευνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v