Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΣΦΑ: Στην Ghizzoni η κατασκευή του αγωγού

Στην ιταλική εταιρεία Impresa Ghizzoni ανατέθηκε η κατασκευή του αγωγού σύνδεσης του Κεντρικού Αγωγού Φυσικού Αερίου με την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της
«Ηλεκτροπαραγωγής Θίσβης», σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ του ΔΕΣΦΑ.  

ΔΕΣΦΑ: Στην Ghizzoni η κατασκευή του αγωγού
Στην ιταλική εταιρεία Impresa Ghizzoni SpA ανατέθηκε η κατασκευή του Αγωγού Σύνδεσης του Κεντρικού Αγωγού Φυσικού Αερίου με την μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της
«Ηλεκτροπαραγωγής Θίσβης Α.Ε.», σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ του ΔΕΣΦΑ.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 6,9 εκατ. ευρώ και αποτελείται από αγωγό μήκους 25 χλμ. περίπου και διαμέτρου 20΄΄, με αφετηρία το Βανοστάσιο Βάγιας Βοιωτίας και κατάληξη στη ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης καθώς και από μετρητικό σταθμό εντός της ΒΙ.ΠΕ. Θίσβης για την τροφοδοσία της ισχύος 422 μεγαβάτ μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.

Επίσης θα κατασκευασθεί και δεύτερο βανοστάσιο με προοπτική δημιουργίας -στο μέλλον- μετρητικού ρυθμιστικού σταθμού, για την τροφοδοσία βιομηχανικών και αστικών καταναλωτών φυσικού αερίου στην περιοχή.

Το έργο ενισχύει την απασχόληση στην περιοχή και θεωρείται ως ιδιαίτερα σημαντικό από ενεργειακής πλευράς, καθώς εξασφαλίζει την τροφοδοσία με φυσικό αέριο μίας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Νότιο Σύστημα της χώρας.

Η χρήση του φυσικού αερίου από μία ακόμη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας ενώ συμβάλλει παράλληλα στην περαιτέρω απεξάρτηση της ηλεκτροπαραγωγής από την χρήση πετρελαίου, με προφανή τα οφέλη για το περιβάλλον.

Το συνολικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου του αγωγού έχει προσδιοριστεί σε 9 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v