Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επ.Αντ.: Βελτίωσε την απόδοσή της το 2008

Μεταξύ των 13 Αρχών, επί συνόλου 39 από 34 χώρες, που βελτίωσαν το 2008 την επίδοση τους, σε σχέση με το 2007 βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνική Αρχή Ανταγωνισμού.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Επ.Αντ.: Βελτίωσε την απόδοσή της το 2008
Μεταξύ των 13 Αρχών, επί συνόλου 39 από 34 χώρες, που βελτίωσαν το 2008 την επίδοση τους, σε σχέση με το 2007 βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνική Αρχή Ανταγωνισμού σύμφωνα με τη λίστα World’s Leading Competition Authorities που τα τελευταία εννέα χρόνια συντάσσει η Global Competition Review (GCR).

Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι 9 Αρχές κινήθηκαν καθοδικά-μεταξύ των οποίων και η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ η επίδοση 14 Αρχών παρέμεινε σταθερή. Σημειώνεται ότι η εν λόγω ετήσια έρευνα αξιολογεί τις ποσοτικές και ποιοτικές επιδόσεις αυτών των Αρχών και τις κατατάσσει σε επίπεδα αστεριών, με την Αρχή της χώρας να λαμβάνει 2 αστέρια.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα επίσημα στοιχεία (http://ec.europa.eu/competition/ecn/statistics.html) που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το διάστημα από 1η Μαΐου 2004 έως 31 Μαΐου 2009, αναφορικά με τις Εθνικές Αρχές Ανταγωνισμού που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανταγωνισμού, η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού μεταξύ των 27 Κρατών-Μελών της Ένωσης βρίσκεται στην 7η θέση του καταλόγου των ερευνών για τον εντοπισμό αντιανταγωνιστικών συμπεριφορών που διενεργεί και έχουν διακοινοτικό ενδιαφέρον και στην 12η θέση του καταλόγου για τις αποφάσεις που έχει εκδώσει και αφορούν αντιανταγωνιστικές πρακτικές και συμπεριφορές και οι οποίες επηρεάζουν τις διακοινοτικές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v