Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΟ: Ανακοινώνονται μέτρα για ιχθυοκαλλιεργητές

Μέσα στις επόμενες ημέρες πιθανότητα και σήμερα ανακοινώνεται από το ΥΠΟΙΟ το πρόγραμμα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, που έχει στόχο τη διευκόλυνση δανειοδότησης των επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΥΠΟΙΟ: Ανακοινώνονται μέτρα για ιχθυοκαλλιεργητές
Μέσα στις επόμενες ημέρες πιθανότητα και σήμερα ανακοινώνεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας το πρόγραμμα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, που έχει στόχο τη διευκόλυνση της δανειοδότησης των επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ αφορά στην παροχή εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου για δάνεια που συνάπτουν οι εταιρίες του κλάδου, το συνολικό ποσό του δανείου για κάθε επιχείρηση δεν μπορεί να ξεπερνά το ετήσιο μικτό μισθολογικό κόστος της.

Επίσης, το πρόγραμμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορά ακόμα και στην επιδότηση επιτοκίου ώστε να μειωθεί το κόστος των επιχειρήσεων. Στις βασικές προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποια επιχείρηση είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να μην υπήρξε προβληματική μέχρι την 1η/7/2008 και να μην προβεί μέχρι τις 31/12/2010 σε μείωση του αριθμού των θέσεων εργασίας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v