Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΕ: Υπερβολές τα περί «καρφωμάτων»

Σε κινήσεις εντυπωσιασμού αποδίδει η ΥΠΕΕ, το θέμα που δημιουργήθηκε στον τύπο σχετικά με τη φόρμα που υπάρχει στο νέο ιστοχώρο της ΥΠΕΕ για καταγγελίες ανώνυμες και επώνυμες, σε βάρος ατόμων που φοροδιαφεύγουν.

ΥΠΕΕ: Υπερβολές τα περί «καρφωμάτων»
Σε κινήσεις εντυπωσιασμού αποδίδει η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, το θέμα που δημιουργήθηκε στον τύπο σχετικά με τη φόρμα που υπάρχει στο νέο ιστοχώρο της ΥΠΕΕ για καταγγελίες ανώνυμες και επώνυμες, σε βάρος ατόμων που φοροδιαφεύγουν.

Σε ανακοίνωσή της η ΥΠΕΕ, αναφέρει για το θέμα:

«Κάθε χρόνο δηλοποιούνται στην Υπ.Ε.Ε., αυτοπροσώπως, εγγράφως, τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά, περίπου 5.000 καταγγελίες πολιτών.

Με ηλεκτρονικό τρόπο, μόνο το 2008, η Υπ.Ε.Ε. έλαβε 220 καταγγελίες στη διεύθυνση [email protected] και άλλες 60 σε διάφορες ηλεκτρονικές διευθύνσεις στελεχών της. Αυτή και τις άλλες ηλεκτρονικές διευθύνσεις συγκέντρωσε η Υπ.Ε.Ε. στη «φόρμα επικοινωνίας» που περιέλαβε στο νέο διαδικτυακό της τόπο, στην οποία, με βάση το δικαίωμα των πολιτών να απευθύνονται στις δημόσιες αρχές και την προστασία του, καθόρισε ως προαιρετικά τα πεδία που αναφέρονται στα προσωπικά του στοιχεία.

Η Υπ.Ε.Ε., όπως κάθε δημόσια αρχή, οφείλει, επιπροσθέτως, να λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας και να δίνει στους πολίτες, απέναντι στους οποίους είναι υπόλογη, όλα τα στοιχεία της λειτουργίας και της δράσης της. Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης, πέραν των άλλων, καθιέρωσε στο νέο διαδικτυακό της τόπο τη δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων – αριθμητικών και οικονομικών – που αποτυπώνουν το ελεγκτικό της έργο.

Τα στοιχεία αυτά, για πρώτη φορά, δημοσιοποιούνται και τίθενται εν συνόλω στη διάθεση του κοινού και των μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να είναι άμεση η γνώση του έργου της υπηρεσίας και προσβάσιμη σε όλους η δραστηριότητά της.

Κατόπιν αυτών, είναι σαφές ότι μετατρέποντας το αυτονόητο σε «μέγα θέμα», ίσως να ικανοποιείται η ανάγκη αδάπανου εντυπωσιασμού, σίγουρα, όμως, δεν εξυπηρετείται η ανάγκη ενημέρωσης του κοινού».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v