Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πραγματοποιήθηκε η ΓΣ του ΕΚΑΛ

Την Παρασκευή 19/06/2009, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΛΗ, υπό τον Πρόεδρο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ και Πρόεδρο Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κο Διονύσιο Μπεχράκη.

Πραγματοποιήθηκε η ΓΣ του ΕΚΑΛ
Την Παρασκευή 19/06/2009, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΟΛΗ, υπό τον Πρόεδρο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ και Πρόεδρο Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κο Διονύσιο Μπεχράκη, η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΚΑΛ, με συμμετοχή εκπρόσωπων των Οργανισμών Λιμένων Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

Στη συνέλευση επίσης παραβρίσκονταν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κος Γεώργιος Βλάχος και ο Υποναύαρχος κος Μανώλης Παπαδημητράκης.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν:

? Η Έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρικής Χρήσης 1/1/2008 μέχρι 31/12/2008
? Η Έκθεση Πεπραγμένων του ΕΚΑΛ
? Η συγκρότηση Δ.Σ., το οποίο απαρτίζεται από τους Προέδρους Δ.Σ. και τους Διευθύνοντες Συμβούλους όλων των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε.
? Η έγκριση σύνθεσης της νέας εκτελεστικής επιτροπής του ΕΚΑΛ ως εξής: Διονύσιος Μπεχράκης - Πρόεδρος, Ιωάννης Τσάρας - Α Αντιπρόεδρος, Σωτήριος Μαμμάσης - Γενικός Γραμματέας, Πέτρος Παναγιώτου - Β Αντιπρόεδρος, Πάρης Ευαγγελίου - Οικονομικός Επόπτης.

Σχετικά με θέματα γενικότερης λιμενικής πολιτικής ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής του ΥΕΝΑ&ΝΠ κος Γεώργιος Βλάχος, ενημέρωσε τα μέλη του ΕΚΑΛ για τη σχεδιαζόμενη οργάνωση των Λιμενικών Ταμείων προκειμένου να ενισχυθεί η αναπτυξιακή τους προοπτική και να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος τους για λόγους που κυρίως οφείλονται:

? στις μικρές οικονομικές τους δυνατότητες και στη δυσκολία χρηματοδότησης αναπτυξιακών υποδομών,
? στην έλλειψη ικανών και επαρκών μηχανισμών διοικητικής υποστήριξης,
? στην ανάγκη αναβάθμισης των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών και απορρόφησης της απαραίτητης τεχνογνωσίας,
? στην αδυναμία συμμετοχής και εκμετάλλευσης κοινοτικών προγραμμάτων,

Οι εργασίες της Συνέλευσης έκλεισαν με παρουσίαση των δραστηριοτήτων και των οικονομικών αποτελεσμάτων του λιμένος του Ηρακλείου, καθώς και των προγραμματιζόμενων έργων και δράσεων, από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ, κ. Μηνά Καπετανάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v