Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Τι συζητήθηκε στο γεύμα με ΕΕΤ

Πάνω από 10.000 δάνεια έχουν δοθεί ήδη στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης χρηματοδότησης από το ΤΕΜΠΜΕ, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά το γεύμα εργασίας που παρέθεσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Χατζηδάκης: Τι συζητήθηκε στο γεύμα με ΕΕΤ
Πάνω από 10.000 δάνεια έχουν δοθεί ήδη στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης χρηματοδότησης από το ΤΕΜΠΜΕ, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά το γεύμα εργασίας που παρέθεσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στον ξενώνα της Εθνικής Τράπεζας.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά το γεύμα εργασίας που παρέθεσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, στον ξενώνα της Εθνικής Τράπεζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια γενική συζήτηση με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Από την πλευρά μας είναι προτεραιότητα η ρευστότητα στην αγορά και η προστασία, φυσικά, των καταναλωτών. Συζητήσαμε, όσον αφορά, στο δικό μας Υπουργείο, θέματα όπως είναι η λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ που βλέπουμε ότι υπάρχει μια πρόοδος. Μόνο στη δεύτερη φάση έχουμε ξεπεράσει τα 10.000 δάνεια.

Συζητήσαμε επίσης, το θέμα που είναι γνωστό ως «ψιλά γράμματα», οι καταχρηστικοί όροι των συμβάσεων, που υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η απόφαση αυτή, παρότι δεν έχει ακόμα καθαρογραφτεί, γνωρίζουμε όλοι ότι δικαιώνει τις θέσεις της Κυβέρνησης. Οι τραπεζίτες δεσμεύτηκαν ότι θα εφαρμόζουν το νόμο και εμείς βέβαια από την πλευρά μας, ξεκαθαρίσαμε ότι στο βαθμό που δεν εφαρμόζεται ο νόμος δεν θα μείνουμε, όπως είναι αυτονόητο, απαθείς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v