Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΣΕΕ: Καταγγέλλει επίθεση σε προέδρους σωματείων

Την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσαν οι μισθωμένοι φύλακες (ιδιωτικής εταιρείας) ενάντια στους προέδρους των σωματείων της Εθνικής Τράπεζας καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.

ΓΣΕΕ: Καταγγέλλει επίθεση σε προέδρους σωματείων
Την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσαν οι μισθωμένοι φύλακες (ιδιωτικής εταιρείας) ενάντια στους προέδρους των σωματείων της Εθνικής Τράπεζας καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.  

Όπως σημειώνει η ΓΣΕΕ, "η επίθεση στόχευε στην αποτροπή της προγραμματισμένης συγκέντρωσης-ενημέρωσης των εργαζομένων του Κεντρικού Καταστήματος της ΕΤΕ για την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 29/6 που έχει εξαγγείλει η ΟΤΟΕ διεκδικώντας κλαδική Σ.Σ.Ε.

Η άσκηση βίας σε βάρος συνδικαλιστών και η καταστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων- εκτός του ότι παραβιάζουν κατάφωρα το νόμο 1264/82 και τις Διατάξεις του Ποινικού Δικαίου- αναβιώνουν στη μνήμη μας άλλες εποχές.

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας οφείλει να απομακρύνει δια παντός τέτοιες εταιρείες και τέτοιους «υπαλλήλους» από την τράπεζα, διαφορετικά αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για όσα συνέβησαν και για όσα συμβούν στο μέλλον.

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση ενάντια σε εκλεγμένους συνδικαλιστές και τονίζει ότι αποτελεί πρόκληση για το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να καταδικάσει την προκλητική αυτή ενέργεια και να υποδείξει στους τραπεζίτες να τηρούν όλους τους νόμους χωρίς διακρίσεις.

Σε μία εποχή όπου η δημοκρατία στους χώρους εργασίας δεν είναι πλέον αυτονόητο δικαίωμα αλλά ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ, η ΓΣΕΕ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα περιφρουρήσει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, εξαντλώντας όλες τις νομικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες".

----Τι απαντά η διοίκηση της Εθνικής

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, με αφορμή το υπό σημερινή ημερομηνία Δελτίο Τύπου της ΟΤΟΕ, καθώς και την ανακοίνωση του Συλλόγου των εργαζομένων της, επισημαίνει τα εξής:

Το περιεχόμενο των εν λόγω ανακοινώσεων είναι απολύτως ανακριβές, συκοφαντικό και δυσφημίζει τόσο το πρόσωπο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, όσο και την ίδια την Τράπεζα. Δεν εξαπολύθηκε «πρωτοφανής επίθεση» κατά των Προέδρων των Συλλόγων υπαλλήλων της ΕΤΕ, ούτε κατά εργαζομένων, ούτε προπηλακίστηκαν, ούτε υπήρξε εντολή του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας για το σκοπό αυτό, όπως εν γνώσει αναληθώς ισχυρίζονται οι συντάκτες των παραπάνω ανακοινώσεων.

Νωρίς το απόγευμα, εκπρόσωποι των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων της Τράπεζας είχαν προγραμματίσει ομιλία στο χώρο του Κεντρικού Καταστήματος, σχετικά με την επικείμενη απεργία της ΟΤΟΕ και είχε δοθεί η σχετική άδεια για τη χρήση του χώρου, ως συνήθως. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, με σκοπό να ανέλθουν στους υπόλοιπους ορόφους του κτηρίου, ώθησαν με βίαιο τρόπο τους υπεύθυνους για την ασφάλεια της Τράπεζας, αποβλέποντας στη δημιουργία εντυπώσεων.

Οι παραπάνω ενέργειες προκαλούν έκπληξη στη Διοίκηση της Τράπεζας, αλλά και σε όσους έχουν αντίληψη των γεγονότων. Αξίζει ιδιαίτερα να σημειωθεί ότι ο Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού είχε εκτενή συνάντηση, μόλις χθες, Δευτέρα 22/6/09, με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των εργαζομένων, για το σύνολο των θεμάτων που τους απασχολούν, μεταξύ των οποίων και για το θέμα της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.

Συνεπώς, τέτοιου είδους μεθοδεύσεις εκθέτουν ανεπανόρθωτα αποκλειστικά αυτούς που τις προκαλούν. Οι αναληθείς και προσχηματικές δηλώσεις και καταγγελίες αφήνουν, όσους προβαίνουν σ’ αυτές, εκτεθειμένους στην κρίση των ανθρώπων που εκπροσωπούν.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v