Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αβραμόπουλος: Ευπρόσδεκτη η προσφορά Βγενόπουλου

Ευπρόσδεκτη χαρακτηρίζει ο υπ. Υγείας Δ. Αβραμόπουλος την προσφορά του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου για την οργάνωση του συστήματος προμηθειών και διαχείρισης φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Αναλυτικό ρεπορτάζ από το iatronet.gr.

Αβραμόπουλος: Ευπρόσδεκτη η προσφορά Βγενόπουλου
Ευπρόσδεκτη χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας την προσφορά του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου για την οργάνωση του συστήματος προμηθειών και διαχείρισης φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.

Σε ερώτηση του iatronet.gr, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε σημαντική την προσφορά του προέδρου της Marfin Investment Group: "Πρόκειται για ένα πολύ ακριβό λογισμικό, το οποίο μελετούμε. Το σπουδαίο είναι ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας μάς το διαθέτει δωρεάν και δεν βάζει όρους για τη διαχείρισή του".

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η πρόταση είναι αξιόλογη και έχει δώσει εντολή στο επιτελείο του να τη μελετήσει, προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιον τρόπο θα την αξιοποιήσει στο ΕΣΥ.

Ο κ. Βγενόπουλος πρότεινε προς την Πολιτεία σχέδιο με ονομασία "Φως", το οποίο στοχεύει σε απόλυτη και διαχρονική διαφάνεια. Το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία κεντρικού διαδικτυακού τόπου, που θα καλύπτει όλες τις δραστηριότητες του Δημοσίου.

Σε ένα υποσύνολο του προγράμματος "Φως" η MIG είναι έτοιμη να προσφέρει στο Δημόσιο δωρεάν μέσω της θυγατρικής της, SingularLogic, μηχανογραφικό σύστημα παρακολούθησης διακίνησης φαρμάκων και υγειονομικών υλικών, με στόχο τις καλύτερες παροχές υγείας του Δημοσίου.
 
Η εφαρμογή του συστήματος αναμένεται να φέρει τεράστια οφέλη για όλους τους εμπλεκομένους, με δυνατότητα εφαρμογής του νόμου που κάνει λόγο για επιστροφή του 3% της λιανικής τιμής των φαρμάκων από τις εταιρίες στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε κεντρικό διαδικτυακό τόπο θα δημοσιεύονται άμεσα όλες οι δαπάνες των φορέων του Δημοσίου. Το πλάνο της MIG προβλέπει διεύρυνση της αρχής του έννομου συμφέροντος σε όλους τους Έλληνες ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος, θα πρέπει να νομοθετηθεί ότι κάθε παράβαση θα επισύρει αυστηρές ποινές, που θα φτάνουν έως και έκπτωση καθηκόντων.

Η διαφάνεια στη διαχείριση δημοσίου χρήματος μπορεί να επιτευχθεί άμεσα, εξήγησε ο πρόεδρος τηςMarfin Investment Group, δίνοντας έμφαση στην κατάργηση του συστήματος σφραγισμένων προσφορών και την υιοθέτηση συστήματος ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v