Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευκρινίσεις για αμοιβές ασφαλιστικών συμβούλων

Εντός του Φεβρουαρίου κάθε έτους το αργότερο θα εκδίδονται οι θεωρημένες εκκαθαρίσεις από όσους καταβάλλουν αμοιβές σε ασφαλιστικούς συμβούλους, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα. 

Διευκρινίσεις για αμοιβές ασφαλιστικών συμβούλων
Εντός του Φεβρουαρίου κάθε έτους το αργότερο θα εκδίδονται οι θεωρημένες εκκαθαρίσεις από όσους καταβάλλουν αμοιβές σε ασφαλιστικούς συμβούλους και συντονιστές ασφαλιστικών συμβούλων, φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν επαγγελματική εγκατάσταση και δεν είναι επιτηδευματίες από άλλη αιτία, για τις ασφαλιστικές υπηρεσίες που παρασχέθηκαν από αυτούς κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα, λόγω της ιδιαιτερότητας των συγκεκριμένων συναλλαγών που αφορούν στην καταβολή αμοιβών σε ασφαλιστικούς συμβούλους και συντονιστές ασφαλιστικών συμβούλων, καθώς και στην ανάγκη για απεικόνιση της πραγματικής φύσης των συναλλαγών αυτών για λόγους εξυπηρέτησης της φορολογίας και των ελεγκτικών επαληθεύσεων.

Στην περίπτωση έκδοσης θεωρημένων εκκαθαρίσεων παρέλκει (δεν είναι αναγκαία) η έκδοση τιμολογίου παροχής υπηρεσιών από τους δικαιούχους ασφαλιστικούς συμβούλους ή συντονιστές ασφαλιστικών συμβούλων για τις αμοιβές που λαμβάνουν.

Στις εκκαθαρίσεις αναγράφονται πέραν των οριζομένων με τις διατάξεις του άρθρου 18 του ΚΒΣ (π.δ.186/1992) τα πλήρη στοιχεία του δικαιούχου των αμοιβών και το συνολικό ποσό των αμοιβών αυτών.

Τα παραπάνω ποσά των εν λόγω αμοιβών δεν συμπεριλαμβάνονται, ανεξάρτητα από το ύψος τους, στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών που θα υποβληθούν από το έτος 2010 και μετά για τις συναλλαγές από την 1η/1/2009 και εφεξής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v