Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΠΕ: Απολογισμός εργασιών - Εκλογή νέου Δ.Σ.

Το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Απολογισμός εργασιών.  Εκλογή του νέου Δ.Σ.

ΣΕΠΕ: Απολογισμός εργασιών - Εκλογή νέου Δ.Σ.
Το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Στο πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης έγινε παρουσίαση των πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου, των ομάδων εργασίας και των επιτροπών του ΣΕΠΕ, εγκρίθηκε ο Ισολογισμός και η Έκθεση Ελέγχου Οικονομικής Διαχείρισης της χρήσης.

Στους κύριους άξονες των αναφορών συμπεριλήφθηκαν οι δυναμικές και ουσιαστικές πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο Σύνδεσμος κατά την τελευταία διετία, μέσω συνεχών επαφών με φορείς της πολιτείας και της αγοράς, μέσω μιας σειράς ομιλιών σε συνέδρια, δελτίων τύπου για το ευρύ κοινό και τεκμηριωμένων άρθρων γνώμης, αλλά και μέσω της ενεργούς συμμετοχής σε όλες τις διαβουλεύσεις που σχετίζονται με θέματα του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Επιπρόσθετα, τονίστηκε ότι κοινή συνισταμένη όλων των προσπαθειών υπήρξε η ανάδειξη των ΤΠΕ ως κύριο εφαλτήριο για την ευρύτερη ανάπτυξη της χώρας. Υπό αυτό το πρίσμα, ο ΣΕΠΕ συνέχισε να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την σύσταση Υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίστηκε σθεναρά τις διατυπωμένες θέσεις του στα καίρια θέματα των Πνευματικών Δικαιωμάτων και της Ανακύκλωσης Ειδών Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ κύριος Παντελής Τζωρτζάκης, απευθυνόμενος στα μέλη του Συνδέσμου αναφέρθηκε στις πάγιες θέσεις του ΣΕΠΕ για την ανάγκη ενίσχυση των ΤΠΕ ως βασικό προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη της οικονομίας και την προαγωγή της διαφάνειας, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην δυναμική παρέμβαση του ΣΕΠΕ για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων δράσεων στο πλαίσιο των αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Τζωρτζάκης τόνισε ότι μια από τις πιο σημαντικές επιτυχίες του ΣΕΠΕ υπήρξε η ένταξη προγραμμάτων που αφορούν τον Σύνδεσμο, στο πλαίσιο του Ειδικού Στόχου 1.3 του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή Σύγκλιση”, για την ενίσχυση της συμβολής του κλάδου ΤΠΕ στην ελληνική οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΠΕ κατέθεσε 3 προτάσεις για την υλοποίηση μιας σειράς έργων, που θα το βοηθήσουν να αναπτύξει περαιτέρω πρωτοβουλίες για την προώθηση του κλάδου των ΤΠΕ.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο Σύνδεσμος βράβευσε την ΜΚΟ “ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΕΛΛΑΣ” για τις δυναμικές προσπάθειες που καταβάλλει για την αποκατάσταση των θεσμών, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προαγωγή της διαφάνειας στην Ελλάδα. Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης κύριος Κωνσταντίνος Μπακούρης.

Επιπρόσθετα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ απένειμε τιμητική διάκριση στον κύριο Αθανάσιο Σπανορρήγα σε αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς του ως Προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής του Συνδέσμου για την περίοδο 1995 έως 2009.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής και νέας Πειθαρχικής Επιτροπής, η σύνθεση των οποίων, κατά σειρά προτίμησης, έχει ως ακολούθως:

Διοικητικό Συμβούλιο

Γιάννης Θεοδωρόπουλος
Παντελής Τζωρτζάκης
Γιώτα Παπαρίδου
Κωνσταντίνος Φωτεινόπουλος
Γιώργος Καρανικολός
Ευτυχία Κουτσουρέλη
Ελένη Παπανδρέου
Δημήτρης Παπαϊωάννου
Αριστοτέλης 'Αννινος
Ιωάννης Τσιαδής
Βασίλης Ορφανός

Εξελεγκτική Επιτροπή

Νικόλαος Αυξεντιάδης
Αθανάσιος Πετμαζάς
Ιωάννης Ρόβης

Πειθαρχική Επιτροπή

Ζωή Γρηγοριάδη
Βασίλιος Γαλάκος
Κωνσταντίνος Κατσάνος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v