Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΑΤΕ: Τρικλοποδιά ΙΚΑ στις εργοληπτικές εταιρίες

Ο ΣΑΤΕ ανακοινώνει ότι το ΙΚΑ αρνείται να χορηγήσει ασφαλιστική ενημερότητα σε όσες εργοληπτικές επιχειρήσεις καταβάλουν τις οφειλές τους  σε δόσεις, με συνέπεια να αδυνατούν να εισπράξουν τα ποσά των πιστοποιήσεων.

ΣΑΤΕ: Τρικλοποδιά ΙΚΑ στις εργοληπτικές εταιρίες
Ο ΣΑΤΕ ανακοινώνει ότι το ΙΚΑ αρνείται να χορηγήσει ασφαλιστική ενημερότητα σε όσες εργοληπτικές επιχειρήσεις έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με βάση το νόμο και τις καταβάλουν σε δόσεις, με συνέπεια να αδυνατούν να εισπράξουν τα ποσά των πιστοποιήσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΑΤΕ, το περίεργο είναι ότι το ΙΚΑ, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από τις αρχές του έτους στους εκπροσώπους των εργοληπτικών επιχειρήσεων, επανήλθε στο θέμα με την υπ’ αριθμόν 39/22.5.2009 εγκύκλιό του και εξαιρεί του ευεργετήματος μόνο τους εργολήπτες Δημοσίων Έργων, παραβιάζοντας ακόμη και τις συνταγματικές αρχές περί ισότητας.

Με έγγραφό τους οι πέντε συνεργαζόμενες εργοληπτικές οργανώσεις (ΠΕΔΜΕΔΕ, ΠΕΔΜΗΕΔΕ, ΠΕΣΕΔΕ, ΣΑΤΕ και ΣΤΕΑΤ) καταγγέλλουν το γεγονός στην υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και τον διοικητή του ΙΚΑ Θ. Αμπατζόγλου, ζητώντας την άμεση άρση της κατάφωρης αδικίας σε βάρος των μελών τους, η οποία δημιουργεί – ιδίως σε εποχή κρίσης στα δημόσια έργα – σοβαρά προβλήματα στις τεχνικές εταιρείες, με άμεσες, όπως είναι ευνόητο, επιπτώσεις και στα έσοδα του ΙΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v