Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΜΕ: Αύριο η υπογραφή με Γαλλικούς Σιδηροδρόμους

Παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη υπογράφεται αύριο, Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 11.00, σύμβαση με την οποία η ΕΡΓΟΣΕ αναθέτει καθήκοντα Συμβούλου στην SNCF.

ΥΜΕ: Αύριο η υπογραφή με Γαλλικούς Σιδηροδρόμους
Παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη υπογράφεται αύριο, Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 11.00, Σύμβαση με την οποία η ΕΡΓΟΣΕ αναθέτει καθήκοντα Συμβούλου σε Θέματα Ασφάλειας στη Διεθνή Μονάδα των Γαλλικών Σιδηροδρόμων, την SNCF – I (Societe Nationale des Chemins de fer Francais - International). (Η υπογραφή της Σύμβασης θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεντεύξεων του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών).

Ελληνογαλλική συνεργασία στις μεταφορές

Έχοντας θέσει ως βασική προτεραιότητα την Ασφάλεια, η οποία αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του σιδηρόδρομου έναντι των άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς, το Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών είχε ήδη προχωρήσει από το καλοκαίρι του 2008 στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) με το αντίστοιχο Υπουργείο της Γαλλίας, με στόχο την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών στον τομέα των μεταφορών και ειδικά του σιδηροδρόμου.
Ως απόρροια του Μνημονίου αυτού, το ΥΜΕ απευθύνθηκε στη διεθνή μονάδα των γαλλικών σιδηροδρόμων, την SNCF – I (Societe Nationale des Chemins de fer Francais - International) για την άντληση τεχνογνωσίας στον τομέα της Ασφάλειας των Σιδηροδρόμων. Είναι γνωστό ότι η SNCF διαθέτει πανευρωπαϊκή πρωτοπορία σε θέματα τεχνολογίας σιδηροδρόμων, ούσα η πρώτη που εισήγαγε τους συρμούς υψηλών ταχυτήτων (TGV-Train a Grande Vitesse) σε εμπορική λειτουργία εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια, αλλά ακόμα σημαντικότερα έχοντας κατακτήσει έναν από τους υψηλότερους δείκτες ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι ανωτέρω συμβουλευτικές υπηρεσίες της SNCF-Ι αφορούν το δίκτυο ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και το ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ δίκτυο της Αθήνας.
? Please consider the environment before printing this e-mail

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v