Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία ΕΡΓΟΣΕ - Γαλλικών Σιδηροδρόμων

Παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη υπογράφηκε σήμερα στο ΥΜΕ η σύμβαση συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ - Γαλλικών Σιδηροδρόμων-SNCF-Ι.

Συμφωνία ΕΡΓΟΣΕ - Γαλλικών Σιδηροδρόμων
Παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών η σύμβαση συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ - Γαλλικών Σιδηροδρόμων-SNCF-Ι.

Η σύμβαση υπογράφηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης της διμερούς συνεργασίας των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Γαλλίας σε θέματα σιδηροδρομικών μεταφορών και ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση η ΕΡΓΟΣΕ αναθέτει καθήκοντα Συμβούλου σε Θέματα Ασφάλειας στη Διεθνή Μονάδα των Γαλλικών Σιδηροδρόμων, την SNCF – I (Societe Nationale des Chemins de fer Francais - International). Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της SNCF-Ι αφορούν το δίκτυο ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και το ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ δίκτυο της Αθήνας.

Η SNCF διαθέτει πανευρωπαϊκή πρωτοπορία σε θέματα τεχνολογίας σιδηροδρόμων, καθώς πρώτη εισήγαγε τους συρμούς υψηλών ταχυτήτων (TGV-Train a Grande Vitesse) σε εμπορική λειτουργία πριν από 25 χρόνια, ενώ έχει από τους υψηλότερους δείκτες ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

To κόστος της συνεργασίας που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2010 ανέρχεται σε € 210.000, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των στελεχών της SNCF.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Ε. Στυλιανίδης, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρέσβη και την αντιπροσωπεία της Γαλλίας για τη σημερινή έναρξη συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών Σιδηροδρόμων και των αντίστοιχων Γαλλικών. Η συμφωνία που σήμερα υπογράψαμε για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων αποτελεί την προέκταση μιας διμερούς συνεργασίας που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας μας στα θέματα των σιδηροδρομικών μεταφορών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Μέσα από αυτή τη συμφωνία οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι ουσιαστικά αναλαμβάνουν να μας μεταφέρουν την εμπειρία και τη γνώση τους στα ζητήματα ασφάλειας του δικτύου.

Εκτιμώ ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις αυτή η συνεργασία να είναι απολύτως αποδοτική και χρήσιμη για τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης και θα έλεγα και ανάπτυξης ως προϊόν αυτής της εξυγίανσης.

Ευχαριστούμε λοιπόν και τη Γαλλική Κυβέρνηση αλλά και τη Γαλλική αντιπροσωπεία για τη σημερινή παρουσία εδώ, ευχαριστούμε τον κ. Πρέσβη για την πολύτιμη διαμεσολάβησή του στην ανάπτυξη αυτών των εποικοδομητικών σχέσεων.

Είναι βέβαιο ότι προϊόν αυτής της σύμπραξης των δύο κρατών θα είναι οι ποιοτικότερες υπηρεσίες για τους Έλληνες επιβάτες αλλά και για τον τουρισμό που κάθε χρόνο επισκεπτόμενος την πατρίδα μας επιλέγει αυτό το μέσο μαζικής μεταφοράς, που είναι οικολογικό, είναι κοινωνικό, είναι ασφαλές και κάθε χρόνο που περνάει θα είναι και πιο γρήγορο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v