Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΥΦ: Προσωρινή άρση της εκ περιτροπής εργασίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Απασχόλησης, συνάντηση μεταξύ της Ελληνικής Υφαντουργίας και των εργαζομένων, για τη προσωρινή άρση της εκ περιτροπής εργασίας.

ΕΛΥΦ: Προσωρινή άρση της εκ περιτροπής εργασίας
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου 2009 στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, παρουσία της Υφυπουργού κας Σοφίας Καλαντζάκου, τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση μεταξύ της εταιρείας Ελληνική Υφαντουργία Α. Ε. και των εργαζομένων της επιχείρησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Απασχόλησης.

Ύστερα από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μερών, η Υφυπουργός κα Καλαντζάκου πρότεινε στην εταιρία να αναστείλει το πρόγραμμα της εκ περιτροπής εργασίας και να επανεξεταστεί η αναγκαιότητα του από το μήνα Σεπτέμβριο. Την πρόταση αυτή αποδέχθηκε η εργοδοτική πλευρά. Ενόψει αυτής της αποδοχής οι εργαζόμενοι θα αναβάλουν τα ασφαλιστικά μέτρα για την εκ περιτροπής απασχόληση.

Η υφυπουργός υπογράμμισε τα εξής: « Η συμφωνία που επετεύχθη συμβάλει στην δημιουργία ενός καλού εργασιακού κλίματος στην εταιρία και βέβαια στην αποφυγή μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων. Η παγκόσμια οικονομική κρίση αποτελεί πραγματικότητα και το ΥΠΑΚΠ σχεδιάζει δράσεις και πολιτικές με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και φυσικά τη δημιουργία νέων.

Έχουμε ήδη ανακοινώσει ένα πρόγραμμα που θα τεθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα σε εφαρμογή, που στόχο έχει να στηρίξει τους εργαζόμενους και το εισόδημά τους από τις συνέπειες της εφαρμογής του 2639/98. Γι’ αυτό το πρόγραμμα θα συνεργαστούμε στενά με τους φορείς των εργαζομένων.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v