Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Στα σκαριά πλαίσιο για καλυμμένα ομόλογα

Νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στις κυπριακές τράπεζες να αξιοποιήσουν την χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω καλυμμένων ομολογιών, ετοιμάζει η Κύπρος, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών.

Κύπρος: Στα σκαριά πλαίσιο για καλυμμένα ομόλογα
Νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στις κυπριακές τράπεζες να αξιοποιήσουν την χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μέσω καλυμμένων ομολογιών, ετοιμάζει η Κύπρος, σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών, κ. Χαρίλαο Σταυράκη, σε συνέντευξή του στο Reuters. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με το υφισταμενο νομικό πλαίσιο στην Κύπρο, οι κυπριακές τράπεζες δεν θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν την φθηνή χρηματοδότηση της ΕΚΤ μέσω καλυμμένων ομολογιών, για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος της ευρωζωνής. 

"Οι προσπάθειες για την τροποποίηση της νομοθεσίας εξελίσσονται και είμαστε σίγουροι ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός 4-6 εβδομάδων, δήλωσε στο Reuters ο κ. Σταυράκης.  

Η ΕΚΤ αναμένεται να ξεκινήσει τις αγορές καλυμμένων ομολογιών τον Ιούλιο, με τις αγορές να περιμένουν λεπτομέρειες για το πώς θα χωρίσει 60 δισ. ευρώ που σχεδιάζει να δαπανήσει, μεταξύ των χωρών-μελών της ευρωζώνης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v