Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΟ: Διάλογος για αλλαγές στην αγορά εργασίας

Συναίνεση και διάλογο με τους εργαζόμενους για μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, μετά την έξοδο από την κρίση, ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου, μιλώντας νωρίτερα σε ημερίδα της ΟΚΕ με θέμα την απασχόληση.

ΥΠΟΙΟ: Διάλογος για αλλαγές στην αγορά εργασίας
Συναίνεση και διάλογο με τους εργαζόμενους για μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, μετά την έξοδο από την κρίση, ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, μιλώντας νωρίτερα σε ημερίδα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής με θέμα την απασχόληση.

Αναφερόμενος γενικότερα στην αντιμετώπιση της κρίσης, ο υπουργός υπογράμμισε ότι απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις σε μια δύσκολη συγκυρία, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πορευθεί το δρόμο της υπευθυνότητας.

Για την ανεργία στη χώρα μας τόνισε ότι σαφώς και αυξήθηκε, αλλά με μικρότερο ρυθμό απ’ ότι αυξάνεται η ανεργία σε άλλες χώρες της ευρωζώνης όπου το πρόβλημα είναι οξύτερο.

Ο κ. Παπαθανασίου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση τον Οκτώβριο θα ανακοινώσει μια σειρά από στοχευμένες αλλαγές μακροπρόθεσμου και διαρθρωτικού χαρακτήρα, αλλαγές που διασφαλίζουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των δημοσίων δαπανών και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

* Η ομιλία του Γ. Παπαθανασίου στην ΟΚΕ δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη: "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v