Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατσέλη: Ανησυχία για εργαζόμενους στην Εμπορική

Την περαιτέρω συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της Εμπορικής προοιωνίζουν οι ανακοινώσεις της διοίκησης, σημείωσε η Λ. Κατσέλη, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας, μετά από συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων.

Κατσέλη: Ανησυχία για εργαζόμενους στην Εμπορική
Την περαιτέρω συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της Εμπορικής Τράπεζας προοιωνίζουν οι ανακοινώσεις της διοίκησης, σημείωσε η Λ. Κατσέλη, πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας, μετά από συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων της Εμπορικής.

Όπως ανέφερε, η πολιτική που ακολουθείται, οδηγώντας σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και κλείσιμο καταστημάτων, προκαλεί ανησυχία για τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές της τράπεζας αλλά και για τις θέσεις εργασίας στην Εμπορική.

Ειδικότερα, όπως τόνισε η κ. Κατσέλη: "Παρακολουθούμε με ανησυχία τις ανακοινώσεις της Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας, που προοιωνίζουν περαιτέρω συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας.

Η συρρίκνωση αυτή σηματοδοτείται από τη συνεχή απώλεια μεριδίου της στην ελληνική αγορά, κλείσιμο υποκαταστημάτων, πώληση περιουσιακών στοιχείων καθώς και ύπαρξη και εκτέλεση προγράμματος εθελουσίας εξόδου για 1.500 εργαζόμενους έως τώρα, αλλά και πρόβλεψη για άλλους 1.500 εργαζόμενους, έως το 2011.

Η ανησυχία μας εστιάζεται στις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στην βιωσιμότητα και τις προοπτικές της Τράπεζας στην Ελλάδα, στην διασφάλιση του ανταγωνισμού στην χρηματοπιστωτική αγορά, στην απώλεια θέσεων εργασίας και στις αρνητικές επιπτώσεις των εξελίξεων αυτών για τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ήδη επιβαρυνθεί με τις μέχρι σήμερα χαριστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης προς τις Τράπεζες.

Για τους λόγους αυτούς έχουμε ζητήσει τόσο από τη Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας όσο και από το Σύλλογο Εργαζομένων πλήρη ενημέρωση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v