Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Πετραλιά- ΟΤΟΕ για συλλογικές συμβάσεις

Το Υπουργείο Απασχόλησης είναι υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπέρ των συλλογικών συμβάσεων δήλωσε η υπουργός Φάνη Πάλλη – Πετραλιά με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ όπου συζήτησαν θέματα των τραπεζοϋπαλλήλων.

Συνάντηση Πετραλιά- ΟΤΟΕ για συλλογικές συμβάσεις
"Θέλω ξεκάθαρα να πω ότι από την πλευρά του Υπουργείου Απασχόλησης είμαστε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπέρ των συλλογικών συμβάσεων τις οποίες θεωρούμε βασικό πυλώνα για την αγορά της εργασίας αλλά και για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη".

Αυτό δήλωσε η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά μετά τη συνάντησή της σήμερα με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ όπου συζήτησαν θέματα των τραπεζοϋπαλλήλων.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Απασχόλησης κ. Δημήτρης Κοντός.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ανταποκρίθηκα στο αίτημα της ΟΤΟΕ για συνάντηση ώστε να δούμε τα θέματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Τραπεζών, ιδιαίτερα μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια πολύ διεξοδική συζήτηση, αναλυτική και σε βάθος. Θέλω ξεκάθαρα να πω ότι από την πλευρά του Υπουργείου Απασχόλησης είμαστε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπέρ των συλλογικών συμβάσεων τις οποίες θεωρούμε βασικό πυλώνα για την αγορά της εργασίας αλλά και για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ως προς τα θέματα τα οποία συζητήσαμε διαβεβαίωσα τον Πρόεδρο και τα μέλη της ΟΤΟΕ ότι από την δική μου πλευρά θα εξαντλήσω όλα τα περιθώρια, τα οποία μου δίνει και ο νόμος αλλά και η θεσμική μου ιδιότητα, ως Υπουργού Απασχόλησης, εννοώ, και πέραν του νόμου ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το αποτέλεσμα, στο οποίο αναφέρθηκα και πριν γιατί θεωρώ ότι ο διάλογος είναι ακρογωνιαίος λίθος για την κοινωνική συνοχή, για την κοινωνική αλληλεγγύη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v