Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καυγάς στην ΥΠΑ για τις μετατάξεις των υπαλλήλων

Πολλές αντιδράσεις από την πλευρά των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προκαλούν οι μετατάξεις σημαντικού αριθμού υπαλλήλων της Ο.Α. στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας με το υπουργείο μεταφορών.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Καυγάς στην ΥΠΑ για τις μετατάξεις των υπαλλήλων
Πολλές αντιδράσεις από την πλευρά των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προκαλούν οι μετατάξεις σημαντικού αριθμού υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας που έχει υπογράψει το υπουργείο Μεταφορών για την πώληση της Ο.Α.

Οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ σημειώνουν ότι η τοποθέτηση των 507 υπαλλήλων της Ο.Α. (χειριστών και μηχανικών αεροσκαφών) στην υπηρεσία θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντική επιβάρυνση των οικονομικών της ΥΠΑ, ενώ, όπως υποστηρίζουν, οι νέοι υπάλληλοι δεν καλύπτουν κάποιες υπαρκτές ανάγκες καθώς όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά "αρκετοί στέλνονται σε αεροδρόμια, όπου όχι μόνο δεν υπάρχουν ανάγκες αντίστοιχων ειδικοτήτων, αλλά πιθανόν να μην υπάρχει καρέκλα να καθίσουν".

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Μεταφορών οι υπάλληλοι της ΥΠΑ σημειώνουν ότι οι ίδιοι δεν προτίθενται να αποδεχτούν αλλαγές στις οικονομικές και εργασιακές τους σχέσεις και, μεταξύ άλλων, ζητούν:

-Διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων για το σύνολο των υπαλλήλων της ΥΠΑ για τα επόμενα χρόνια.

-Διασφάλιση των αποδοχών όλων των εργαζομένων για τα επόμενα χρόνια στην ΥΠΑ (έκτακτες αποδοχές επιδόματα EUROCONTROL).

Τέλος, οι υπάλληλοι της ΥΠΑ ζητούν από τον κ. Στυλιανίδη την απομάκρυνση του διοικητή της υπηρεσίας στον οποίο καταλογίζουν απαξίωσή της αλλά και κατάργηση κάθε έννοιας διοικητικής ιεραρχίας.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ αποδίδουν σε αυτόν αποδοχή των 507 πιλότων και μηχανικών α/φών σε προσωποπαγείς θέσεις "ανάπαυσης".

Αύριο Παρασκευή οι υπάλληλοι της ΥΠΑ σκοπεύουν να επισκεφτούν τον υπουργό Μεταφορών προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που θέτουν με την επιστολή του, προαναγγέλλοντας παράλληλα κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v