Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θ. Βενιάμης: Ελεγχόμενες οι επιπτώσεις της κρίσης

Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης είναι "ελεγχόμενες" τουλάχιστον για την Ελληνική ναυτιλία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Θ. Βενιάμης: Ελεγχόμενες οι επιπτώσεις της κρίσης
Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης είναι "ελεγχόμενες" τουλάχιστον για την Ελληνική ναυτιλία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, μετά από συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή.  

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον κ. Καραμανλή, εντός των προσεχών εβδομάδων τα θέματα της ακτοπλοϊας θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στην Κυβερνητική Επιτροπή.  

Όπως τόνισε ο κ. Βενιάμης: "Ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη στον Πρωθυπουργό. Είμαστε όπως ξέρετε το νεοεκλεγέν Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ήρθαμε να δούμε τον Πρωθυπουργό μαζί με τον Υπουργό μας, να τον ενημερώσουμε για θέματα ναυτιλίας που άπτονται της διεθνούς κρίσεως. Είχαμε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων. Λίγο αγγίξαμε το θέμα της πειρατείας, που είναι θέμα και ελληνικό".

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Αναστάσης Παπαληγούρας τόνισε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Παράλληλα, σημείωσε ότι συζητήθηκε το θέμα της πειρατείας αλλά και για θέματα ναυτικής εκπαίδευσης και τους τρόπους προσέλκυσης και παραμονής των νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v