Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 41% η παραβατικότητα σε χώρους στάθμευσης

Στο 41% φτάνει το ποσοστό παραβατικότητας στις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται χώρους στάθμευσης και συνεργεία επισκευής σκαφών. Παράνομο φοροτεχνικό γραφείο στην Ξάνθη.

Στο 41% η παραβατικότητα σε χώρους στάθμευσης
Στο 41% φτάνει το ποσοστό παραβατικότητας στις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται χώρους στάθμευσης και συνεργεία επισκευής σκαφών, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Από τις 37 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στις 15 διαπιστώθηκαν 46 συνολικά παραβάσεις.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη από τα ειδικά συνεργεία που έχει συγκροτήσει η ΥπΕΕ για τη διαρκή παρακολούθηση του χώρου των σκαφών αναψυχής.

Αντικείμενο του ελέγχου ήταν, μεταξύ όλων των άλλων αδειών και στοιχείων που προβλέπεται να τηρούνται, η διακρίβωση της τήρησης των πρόσθετων βιβλίων που προβλέπει ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων στο 10ο άρθρο του (Βιβλίο Στάθμευσης Σκαφών Θαλάσσης, Βιβλίο Εισερχόμενων Σκαφών Θαλάσσης, Βιβλίο Μεταχειρισμένων Αγαθών).

Όπως ανακοίνωσε η ΥπΕΕ, θα συνεχίσει σε όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου τον έλεγχο του χώρου των σκαφών αναψυχής και των συναφών δραστηριοτήτων, προκειμένου να προστατευτούν οι νόμιμοι επαγγελματίες του κλάδου από τον παράνομο ανταγωνισμό.

Αντίστοιχα, θα συνεχιστεί η προσπάθεια περιορισμού της παραβατικότητας στα ιδιωτικά σκάφη, με ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση ιδιωτικών σκαφών ως επαγγελματικών με στόχο τη φοροδιαφυγή.

--- Παράνομο φοροτεχνικό…

Εξάλλου, έπειτα από καταγγελίες, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, εντόπισε παράνομο φοροτεχνικό γραφείο που λειτουργούσε από το 1996 στην περιοχή της Ξάνθης.

Ο φερόμενος ως φοροτεχνικός είχε συστήσει ατομική επιχείρηση, χωρίς να έχει δηλώσει τη δραστηριότητα, για να συμπληρώνει φορολογικές δηλώσεις αγροτών και άλλων πολιτών, από τους οποίους ως αμοιβή εισέπραττε μικροποσά. Από τον έλεγχο βρέθηκε ότι δεν έχει εκδόσει 3.800 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, αποφεύγοντας έτσι να δηλώσει αντίστοιχα εισοδήματα και να αποδώσει τον αναλογούντα ΦΠΑ.

Η ΥπΕΕ διαβίβασε ήδη τον φάκελο της υπόθεσης στην αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων, τα οποία θα αφορούν, λόγω παραγραφής, στα τελευταία πέντε χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v