ΕΕΑ: Ζητά μείωση των συντελεστών ΦΠΑ

Τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης, τη μείωση του επιτοκίου σε 3% για τα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ και αύξηση σε πέντε έτη, του χρόνου εξόφλησής τους ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

ΕΕΑ: Ζητά μείωση των συντελεστών ΦΠΑ
Τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στα είδη ευρείας κατανάλωσης, τη μείωση του επιτοκίου σε 3% για τα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ και αύξηση σε πέντε έτη, του χρόνου εξόφλησής τους και χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο κεφάλαια ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου ζητά από την Κυβέρνηση τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο 4,5% για τα προϊόντα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την αύξηση του ατομικού αφορολόγητου ποσού στα 15.000 ευρώ με ετήσια τιμαριθμοποίηση, την καθιέρωση δημιουργίας αφορολόγητου αποθεματικού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τη δημιουργία κινήτρων για τη μεταβίβαση των επιχειρήσεων προς τρίτους, με κατάργηση του φόρου «υπεραξίας» και συνέχιση της υπάρχουσας μισθωτικής σχέσης μέχρι τη λήξη της και μετά τη μεταβίβαση της επιχείρησης.

Επίσης ζητά να μην υπάρξει καμία αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και τη ρύθμιση χρεών των ασφαλισμένων προς τον Ο.Α.Ε.Ε. με μακροχρόνιες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. με δυνατότητα εξαγοράς μιας πενταετίας προ εγγραφής για συνταξιοδότηση και την επαναφορά του αιρετού της Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v