OTOE: Νέα δεδομένα για ασφαλιστικό τραπεζών

Νέα δεδομένα για το ασφαλιστικό των τραπεζών δημιουργεί σημερινή απόρριψη από το Εφετείο, της έφεσης της Εμπορικής σε απόφαση που κρίνει αντισυνταγματική την ένταξη εργαζομένων στο ΕΤΑΤ, αναφέρει η ΟΤΟΕ. 

OTOE: Νέα δεδομένα για ασφαλιστικό τραπεζών
Το Εφετείο Αθηνών απέρριψε σήμερα με την Aπόφαση 4009/09 την Έφεση της Διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας και την πρόσθετη παρέμβαση του Δημοσίου για λογαριασμό της Κυβέρνησης, με την οποία ζητούσε ανάκληση και εξαφάνιση της υπ’ αριθμόν 116/08 οριστικής Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σημειώνει η ΟΤΟΕ.

Με την Απόφαση 116/08 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών – η οποία παραμένει ισχυρή – είχαν θεωρηθεί ως αντισυνταγματικές οι βασικές διατάξεις των Νόμων 3371/05 και 3455/06 που αφορούν στην ένταξη των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΤ καθώς και στο διαχωρισμό παλαιών και νέων ασφαλισμένων.

Η ΟΤΟΕ θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή είναι θετική, δημιουργεί νέα δεδομένα για το Ασφαλιστικό των Τραπεζών και επισημαίνει ότι θα τοποθετηθεί αναλυτικά στη συνέχεια μετά τη μελέτη της Απόφασης του Εφετείου.

"Καλούμε τη Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της και να αντιμετωπίσει με σεβασμό τις δικαστικές Αποφάσεις, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για συνολική λύση του ασφαλιστικού προβλήματος στις Τράπεζες", αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v