Παραπομπή Ελλάδας για το Θριάσιο εξετάζει η ΕΕ

Tο ενδεχόμενο παραπομπής της Ελλάδας για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας στον διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ για το εμπορευματικό του Θριάσιου Πεδίου θα εξετάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Παραπομπή Ελλάδας για το Θριάσιο εξετάζει η ΕΕ
Tο ενδεχόμενο παραπομπής της Ελλάδας για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας στον διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ που αφορούσε την εκπόνηση μελετών και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για το εμπορευματικό κέντρο του Θριάσιου Πεδίου θα εξετάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως Eleanor Sharpston το δικαστήριο θα πρέπει να διαπιστώσει κατά πόσον αποτελεί παραβίαση της νομοθεσίας η περίληψη όρου στην προκήρυξη του διαγωνισμού που ανέφερε ότι προκειμένου να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό αλλοδαπά γραφεία μελετών πρέπει να έχουν τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για κάθε κατηγορία μελέτης αντίστοιχα με τα απαιτούμενα για τους Έλληνες μελετητές, που είναι εγγεγραμμένοι στο Ελληνικό Μητρώο Μελετητών, και τα γραφεία μελετών πρέπει να διαθέτουν δυναμικό για κάθε κατηγορία μελέτης αντίστοιχο με το απαιτούμενο για τα ελληνικά γραφεία μελετών.

Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2003 και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προχώρησε στην εξέταση της υπόθεσης μετά από δύο καταγγελίες που υπέβαλλε στην Επιτροπή αλλοδαπό γραφείο μελετών το οποίο ανέφερε ότι δεν υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στον επίμαχο διαγωνισμό καθώς έκρινε ότι λόγω των όρων του θα αποκλειόταν οπωσδήποτε.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η γνώμη του γενικού εισαγγελέα δεν δεσμεύει το Δικαστήριο το οποίο θα εκδώσει την απόφασή του αργότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v