Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λ.Κατσέλη: Ζητά δέσμευση ΥΠΟΙΟ για δικαιώματα ΕΤΕ

Κάλεσμα στον υπουργό Οικονομικών να δεσμευτεί ότι το ελληνικό Δημόσιο θα ασκήσει στο ακέραιο το σύνολο των δικαιωμάτων του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής απηύθυνε η Λούκα Τ. Κατσέλη.

Λ.Κατσέλη: Ζητά δέσμευση ΥΠΟΙΟ για δικαιώματα ΕΤΕ
Κάλεσμα στον υπουργό Οικονομικών να δεσμευτεί ότι το ελληνικό Δημόσιο θα ασκήσει στο ακέραιο το σύνολο των δικαιωμάτων του στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής απηύθυνε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Τ. Κατσέλη.

Ειδικότερα, η κ. Κατσέλη, σχετικά με την άσκηση από το Ελληνικό Δημόσιο των δικαιωμάτων προτίμησης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με την από 30/06/2009 ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, στις 8 Ιουλίου 2009 έγινε η έναρξη διαπραγμάτευσης και άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης των μετόχων που δικαιούνται να συμμετέχουν στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, με λήξη την 22α Ιουλίου 2009.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα ασκήσει στο ακέραιο τα δικαιώματα προτίμησης που απορρέουν από την κατοχή, έμμεσα ή άμεσα (ασφαλιστικά ταμεία, κληροδοτήματα, λοιποί δημόσιοι και κοινωνικοί φορείς) κοινών μετοχών της Εθνικής Τράπεζας.

Θεωρούμε, επίσης, αυτονόητο ότι το Ελληνικό Δημόσιο, υπό την ιδιότητα του προνομιούχου μετόχου της Εθνικής Τράπεζας, θα ασκήσει πλήρως το δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση, σε περίπτωση που, μετά την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης από τους δικαιούχους, παραμείνουν αδιάθετες μετοχές.

Καλούμε τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών να δεσμευθεί ότι το Ελληνικό Δημόσιο, ως έμμεσος ή άμεσος κάτοχος κοινών και προνομιούχων μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, θα ασκήσει στο ακέραιο το σύνολο των δικαιωμάτων που απορρέουν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v