ΕΕΤΤ: Θετικός σε ανανέωση θητείας ο Αλεξανδρίδης

Την ανανέωση της θητείας του, η οποία λήγει στις 31/7 επιθυμεί ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Ν. Αλεξανδρίδης, ο οποίος τόνισε ότι την τελευταία τετραετία η ΕΕΤΤ έχει κάνει σημαντικό έργο, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΕΕΤΤ: Θετικός σε ανανέωση θητείας ο Αλεξανδρίδης
Την ανανέωση της θητείας του, η οποία λήγει στις 31/7 επιθυμεί ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Νικήτας Αλεξανδρίδης.

Ο οποίος σε Συνέντευξη Τύπου πριν από λίγο τόνισε ότι "στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας η ΕΕΤΤ έχει κάνει σημαντικό έργο, το οποίο όμως, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, και εγώ θα ήμουν διαθέσιμος να συνεχίσω το έργο αυτό και την επόμενη τετραετία, σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας, όμως, παράλληλα, ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης για το αν θα υπάρξει ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του ή όχι".

Ο κ. Αλεξανδρίδης κάνοντας απολογισμό της τετραετούς θητείας του, σημείωσε ότι το κύριο επίτευγμα της περιόδου 2005-2009 είναι η απελευθέρωση της ευρυζωνικότητας μέσω του LLU.

Σημειώνοντας ότι έως τον Οκτώβριο, η διείσδυση στην ευρυζωνική πρόσβαση θα φτάσει στο 17%, ενώ πλέον 2 στους 3 συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν άλλον πάροχο εκτός του ΟΤΕ.

Ο κ. Αλεξανδρίδης πολύ λιγότερο αιχμηρός σε σχέση με προηγούμενες αναφορές του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λειτουργικού διαχωρισμού του ΟΤΕ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι εάν δούμε ότι άλλα ρυθμιστικά μέτρα δεν φέρνουν αποτέλεσμα, τότε ο λειτουργικός διαχωρισμός πρέπει να υπάρχει στη φαρέτρα του ρυθμιστή.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ τόνισε πως το υπουργείο Μεταφορών δεν ζήτησε τη γνώμη της Επιτροπής την κατάρτιση του νομοσχεδίου για την τακτοποίηση καρτοκινητών, ενώ τέλος, αναφερόμενος εμμέσως στην πρόσφατη αύξηση της τιμολόγησης στην κινητή τηλεφωνία, περιορίστηκε να αναφέρει με νόημα ότι με τις παρεμβάσεις της ΕΕΤΤ, το κόστος της κινητής τηλεφωνίας μειώνεται, άσχετο αν με άλλες δράσεις αυξάνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v