Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβολή στα σχέδια για ΔΕΠΑ και Ελ. Βενιζέλος

Εξαιτίας των δυσχερών συνθηκών που επικρατούν στις αγορές, η Ελλάδα αναστέλλει τα σχέδια πώλησης μεριδίων στο μονοπώλιο φυσικού αερίου και για τον μεγαλύτερο αερολιμένα της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Αναβολή στα σχέδια για ΔΕΠΑ και Ελ. Βενιζέλος
Εξαιτίας των δυσχερών συνθηκών που επικρατούν στις αγορές, η Ελλάδα αναστέλλει τα σχέδια πώλησης μεριδίων στο μονοπώλιο φυσικού αερίου και για τον μεγαλύτερο αερολιμένα της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που τονίζει ότι η απόφαση προβλέπεται να περιπλέξει τις προσπάθειες μείωσης του δημόσιου χρέους.

Η Ελλάδα, δεύτερη μεγαλύτερη μετά την Ιταλία όσον αφορά στις ανάγκες δανεισμού στην Ε.Ε., είχε στόχο τη συγκέντρωση 1 δισ. ευρώ στο 2009 από πωλήσεις μεριδίων σε κρατικές εταιρίες και ακίνητα.

Ωστόσο, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει την ελπίδα πώλησης μεριδίου στη ΔΕΠΑ σε στρατηγικούς επενδυτές φέτος, εν μέρει εξαιτίας της περίπλοκης δομής του ενεργητικού του ομίλου Φυσικού Αερίου.

"Φαίνεται ότι η πώληση του μεριδίου της ΔΕΠΑ δεν θα ολοκληρωθεί στο 2009 και μετατίθεται για το 2010" δήλωσε στο Reuters κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Η αδυναμία στις αγορές και η "βουτιά" της τουριστικής κίνησης επίσης προκαλούν καθυστέρηση στα σχέδια για αρχική δημόσια εγγραφή του διεθνούς αεροδρομίου των Αθηνών, στη διαχείριση του οποίου συμμετέχει η Hochtief A.G.

"Η εισαγωγή του Ελευθέριος Βενιζέλος θα επανεξεταστεί το 2010… Οι τρέχουσες συνθήκες στην οικονομία και στην αγορά δεν είναι ενθαρρυντικές". Αυτό δήλωσε άλλο κυβερνητικό στέλεχος, που επίσης δεν κατονομάζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v