ΕΣΥΕ: Μείωση του δείκτη νέων παραγγελιών το Μάιο

Μείωση της τάξης του 37,7% εμφάνισε ο δείκτης νέων παραγγελιών στη βιομηχανία ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για το Μάιο του 2009 έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα.

ΕΣΥΕ: Μείωση του δείκτη νέων παραγγελιών το Μάιο
Μείωση της τάξης του 37,7% εμφάνισε ο δείκτης νέων παραγγελιών στη βιομηχανία ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για το Μάιο του 2009 έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα και ενώ το 2008 σε σχέση με το 2007 είχε παρατηρηθεί αύξηση κατά 7,1%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2008 – Μαΐου 2009, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουνίου 2007 – Μαΐου 2008, παρουσίασε μείωση 16,5%, έναντι μειώσεως 2,0% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Στόχος του Δείκτη Νέων Παραγγελιών στη Βιομηχανία είναι η παρουσίαση της εξέλιξης της ζήτησης για βιομηχανικά προϊόντα και υπηρεσίες, ως ένδειξη της μελλοντικής παραγωγής στη βιομηχανία. Μια παραγγελία ορίζεται ως η αξία της σύμβασης που συνδέει ένα παραγωγό και ένα τρίτο μέρος, όσον αφορά την παροχή, εκ μέρους του παραγωγού, αγαθών και υπηρεσιών. Ο εν λόγω δείκτης ενδείκνυται και για τον προσδιορισμό του κατά πόσο η ζήτηση προέρχεται από την εγχώρια ή τη μη εγχώρια αγορά.

(*) Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες και τη σχετική ανακοίνωση στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v