Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΒΕ: "Όχι" στις φορολογικές ταμειακές μηχανές

Την κάθετη αντίθεσή της στην τοποθέτηση φορολογικών ταμειακών μηχανών επανέλαβε πριν από λίγο η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΟΒΕ: Όχι στις φορολογικές ταμειακές μηχανές
Την κάθετη αντίθεσή της στην τοποθέτηση φορολογικών ταμειακών μηχανών επανέλαβε πριν από λίγο η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, η οποία ωστόσο τάσσεται υπέρ του ολοκληρωμένου συστήματος εισροών - εκροών.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, αν μετά την αυριανή ψήφιση του νομοσχεδίου και τις ΚΥΑ που θα εκδοθούν περιλαμβάνεται η τοποθέτηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων φορολογικών ταμειακών μηχανών.

Ο πρόεδρος της ΟΒΕ σημείωσε ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των πρατηρίων και τη μετάβασή τους από τα α΄ κατηγορίας βιβλία στα β΄ κατηγορίας και κατ’ επέκταση στην αύξηση του κόστους λειτουργίας τους.

Αναφερόμενος στην κίνηση στην αγορά, σημείωσε ότι καταγράφεται πτώση του όγκου πωλήσεων κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, το οποίο θεωρεί ότι θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες, ενώ σχετικά με την τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης σημείωσε ότι η τιμή διυλιστηρίου αυξήθηκε κατά 29 ευρώ ανά 1.000 λίτρα το τριήμερο Σαββάτου - Δευτέρας - Τρίτης και αν συνεχιστεί θα σημάνει και τη μετακύλιση της αύξησης αυτής στις τιμές καταναλωτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v