Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ: Ξεπέρασε ήδη τα 60 δισ. ο δανεισμός

Ο δανεισμός του δημοσίου ξεπερνά ήδη τα 60 δισ. ευρώ, με τους Έλληνες να καταβάλουν κοντά στα 700 εκατ. το χρόνο περισσότερα για τόκους, από όσα θα πληρώνουν οι Ιταλοί, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ: Ξεπέρασε ήδη τα 60 δισ. ο δανεισμός
Ο δανεισμός του δημοσίου ξεπερνά ήδη τα 60 δισ. ευρώ, με τους Έλληνες να καταβάλουν κοντά στα 700 εκατ. το χρόνο περισσότερα για τόκους, από όσα θα πληρώνουν οι Ιταλοί, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σημερινή δημοπρασία ομολόγων.   

Ειδικότερα, από τον Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη σημερινή δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Ο δανεισμός του Ελληνικού Δημοσίου καλά κρατεί. Σήμερα δανείστηκε, με τη μορφή τρίμηνων εντόκων γραμματίων, άλλα 1.950 εκατ. ευρώ.

Μαζί με τις μη ανταγωνιστικές προσφορές της Πέμπτης, που μπορεί να φτάσουν ως τα 450 εκατ. ευρώ, ο συνολικός καθαρός δανεισμός από την αρχή του χρόνου φτάνει στα 55,740 δις, ενώ οι συνολικές εκδόσεις που έγιναν ξεπερνούν τα 60 δις ευρώ.

Η συνεχώς επιδεινούμενη δημοσιονομική κατάσταση, με τα έσοδα να κινούνται με αρνητικούς ρυθμούς σε σχέση με πέρσι - πολύ κάτω από τις προβλέψεις της κυβέρνησης - και τις δαπάνες να τρέχουν με ρυθμό πολύ υψηλότερο από τον προβλεπόμενο, έχει ως αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός του Δημοσίου να φθάσει ήδη στο 136% του ετήσιου στόχου του Προϋπολογισμού.

Η κυβέρνηση, τους τελευταίους μήνες, δανείζεται πολύ και ακριβά, ενώ την ίδια ώρα προχωρά σε κάθε ευκαιρία στην υιοθέτηση παλαιοκομματικών ρυθμίσεων, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της, ενόψει των εκλογών που έρχονται.

Οι επιλογές αυτές συμβάλλουν και στην αναξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς αλλά και στην επιβάρυνση των Ελλήνων πολιτών που, λόγω της παταγώδους αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, θα καταβάλουν κοντά στα 700 εκατ. το χρόνο περισσότερα για τόκους, από όσα θα πληρώνουν οι Ιταλοί πολίτες, με τους οποίους, μέχρι πριν από λίγο διάστημα, πλήρωναν τα ίδια.

Υπενθυμίζουμε ότι με 700 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού, να υπάρξει αύξηση του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες από 7% στο 11%, όπως έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης, να ενισχυθεί με επιπλέον 165 εκατ. ευρώ το Ταμείο κατά της Φτώχειας, για δράσεις ανακούφισης συμπολιτών μας με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v