Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΧΩΔΕ:Κονδύλι 5,5 εκ. για ατμοσφαιρικές μελέτες

Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιος Σουφλιάς, υπέγραψε την απόφαση για χρηματοδότηση εκπόνησης μελετών χαρτογράφησης του θορύβου, καθώς και καταγραφής της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ.

ΥΠΕΧΩΔΕ:Κονδύλι 5,5 εκ. για ατμοσφαιρικές μελέτες
Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γεώργιος Σουφλιάς, υπέγραψε την απόφαση για χρηματοδότηση εκπόνησης μελετών χαρτογράφησης του θορύβου, καθώς και για προμήθεια εξοπλισμού για την παρακολούθηση και καταγραφή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ.

Για το θέμα αυτό ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπέγραψα σήμερα την χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελετών χαρτογράφησης του θορύβου, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ στα πολεοδομικά συγκροτήματα Πάτρας, Ηρακλείου Κρήτης, Βόλου, Λάρισας και Ιωαννίνων, τα οποία έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο των 100.000 κατοίκων.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω έργων - με τα οποία η χώρα μας θα εναρμονιστεί πλήρως με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2002/49 - θα επιτευχθεί αφενός η αποτύπωση των επιπέδων θορύβου στις προαναφερόμενες πόλεις με την έκδοση Στρατηγικών Χαρτών Θορύβου και αφετέρου η κατάθεση προτάσεων και σχεδίων για την διαχείριση των προβλημάτων και των επιπτώσεων του θορύβου μέσω Σχεδίων Δράσης.

Με τους Στρατηγικούς Χάρτες Θορύβου και τα Σχέδια Δράσης θα πετύχουμε την μείωση του θορύβου και την βελτίωση του ακουστικού περιβάλλοντος στις προαναφερόμενες πόλεις.
Υπέγραψα επίσης την χρηματοδότηση για προμήθεια εξοπλισμού για την παρακολούθηση και καταγραφή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Με την εγκατάσταση νέων σταθμών μέτρησης ρύπων ή την αναβάθμιση των υπαρχόντων σταθμών σε Καβάλα, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Ηράκλειο, Μεγαλόπολη και Μυτιλήνη, θα πετύχουμε την αξιοπιστία των μετρήσεων στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, την κάλυψη μεγαλύτερου ποσοστού του συνολικού πληθυσμού και των οικοσυστημάτων που εκτίθενται στην ρύπανση, καθώς και την καλύτερη εκτίμηση του φαινομένου της διασυνοριακής ρύπανσης.
Θα διασφαλίσουμε έτσι την καλύτερη δυνατή ποιότητα του αέρα συνδυάζοντας την βιώσιμη ανάπτυξη με το υψηλό επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v