Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hellenic Homes: Δείχνει να "σώζει την παρτίδα"

Τον βηματισμό της δείχνει να βρίσκει σιγά–σιγά η Hellenic Homes, αφού μετά το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που την οδήγησε να αιτηθεί την ένταξή της στο άρθρο 99 η κατάσταση εμφανίζεται να εξομαλύνεται.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Hellenic Homes: Δείχνει να σώζει την παρτίδα
Τον βηματισμό της δείχνει να βρίσκει σιγά – σιγά η κρητική εταιρία ανάπτυξης ακινήτων Hellenic Homes, αφού μετά το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που την οδήγησε να αιτηθεί στις αρχές του έτους την ένταξή της στο άρθρο 99 (υπάρχει ήδη προσωρινή δικαστική απόφαση που κάνει δεκτή τη σχετική αίτηση) η κατάσταση εμφανίζεται να εξομαλύνεται.

Ήδη, οι οφειλές της επιχείρησης προς τους προμηθευτές και τους υπεργολάβους της που ασκούσαν τη μεγαλύτερη πίεση και που ανέρχονταν στο ποσό των 7 εκατ. ευρώ έχουν περιοριστεί δραστικά και σήμερα κινούνται σε επίπεδα κάτω του ενός εκατ. ευρώ.

Η Hellenic Homes προχώρησε σε μια σειρά ρυθμίσεων μ’ αυτούς, μεταξύ των οποίων και στην έκδοση ομολογιών ύψους 3 εκατ. ευρώ με τριετή διάρκεια.

Τις ομολογίες θα λάβουν άμεσα οι προμηθευτές και υπεργολάβοι έναντι χρεών της επιχείρησης, με εγγύηση ακίνητά της.

Εν τω μεταξύ θετικές εξελίξεις υπάρχουν και από το μέτωπο των πωλήσεων εξοχικών κατοικιών, καθώς τους τελευταίους τρεις μήνες έχει αναζωπυρωθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον για τα ακίνητα της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται πως η Hellenic Homes ειδικεύεται στην ανέγερση συγκροτημάτων παραθεριστικών κατοικιών στη Κρήτη και ότι το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περί τα 120 εξοχικά προς πώληση. Μάλιστα, για να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές, το τελευταίο διάστημα η εταιρία προσφέρει έκπτωση της τάξεως του 10% στις τιμές των ακινήτων της.

Εκκρεμεί η απόφαση για το άρθρο 99

Αν και από τον περασμένο Μάρτιο, όταν εκδόθηκε η προσωρινή απόφαση για ένταξη στο άρθρο 99, η εταιρία λειτουργεί υπό καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της, εντούτοις καθοριστικό ρόλο στην ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων θα παίξει η εξασφάλιση της σχετικής οριστικής απόφασης του Πρωτοδικείου Χανίων.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την εταιρία, θα ανοίξει το δρόμο για την είσοδο επενδυτών σε projects που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη και τα οποία απαιτούν χρηματοδότηση για να ολοκληρωθούν.

Η Hellenic Homes σχεδιάζει να παραχωρήσει ποσοστά των τεσσάρων μεγαλύτερων projects που υλοποιεί σήμερα, προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητά της και να ανακάμψει.

Ήδη, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, υπάρχουν προκαταρκτικές συμφωνίες με επενδυτές που θα υλοποιηθούν αμέσως μετά την οριστική δικαστική απόφαση για την ένταξη της εταιρίας στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η απόφαση αυτή, θα οδηγήσει παράλληλα και στη ρύθμιση των χρεών της προς τις τράπεζες, το ύψος των οποίων κινείται στο επίπεδο των 30 εκατ. ευρώ.

[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v