Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ στις ρυθμίσεις για ΒΑΕ

Εντονα αντιδρά η ΓΣΕΕ στην κατάθεση της τροπολογίας «στο Ν/Σ των Σκαφών Αναψυχής» με την οποία ανατρέπεται η ενιαία λίστα των ΒΑΕ με απλή Υπουργική Απόφαση. Αποσύρει επίσης τον εκπρόσωπό της από την επιτροπή των ΒΑΕ.

Εντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ στις ρυθμίσεις για ΒΑΕ
Εντονα αντιδρά η ΓΣΕΕ στην κατάθεση της τροπολογίας «στο Ν/Σ των Σκαφών Αναψυχής» με την οποία ανατρέπεται η ενιαία λίστα των ΒΑΕ με απλή Υπουργική Απόφαση. Αποσύρει επίσης τον εκπρόσωπό της από την επιτροπή των ΒΑΕ.

Αναλυτικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Γ.Σ.Ε.Ε. στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της με θέμα την κατάθεση της τροπολογίας «στο Ν/Σ των Σκαφών Αναψυχής» με την οποία ανατρέπεται η ενιαία λίστα των ΒΑΕ με απλή Υπουργική Απόφαση, αποφάσισε τα εξής.

Καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο:
α) Τη δογματική εμμονή της κυβέρνησης στην ισοπέδωση και κατάργηση των βασικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις πλέον ανθυγιεινές και επικίνδυνες εργασίες και μάλιστα με απλή υπουργική απόφαση.

β) Την υιοθέτηση του αντιεπιστημονικού – αυθαίρετου και αντεργατικού πορίσματος «Μπεχράκη» που οδηγεί το 95% των ασφαλισμένων στα ΒΑΕ εκτός της ενιαίας λίστας των ΒΑΕ αποκαλύπτει την συμπαιγνία και τις μεθοδεύσεις που εφαρμόσθηκαν για ένα τόσο σοβαρό ασφαλιστικό θέμα!

Η Γ.Σ.Ε.Ε. καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να αντιπαλέψουμε με κάθε μέσο και τρόπο αυτή την αντεργατική και αντιασφαλιστική παρέμβαση. Η κυβέρνηση δεν έχει την κοινωνική νομιμοποίηση για τέτοιου είδους ασφαλιστικές ανατροπές που προκαλούν την καθολική αντίδραση των εργαζομένων.

Εκτός των άλλων είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουσθούμε δυναμικά και να προσφύγουμε στα Ελληνικά Δικαστήρια για την προσβολή της ρύθμισης ως αντισυνταγματικής και την ακύρωση της εφαρμογής της, αλλά και τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Δικαιοδοτικά Όργανα

Μετά τα ανωτέρω είναι φανερό ότι η κυβέρνηση άνοιξε μέτωπο διαρκείας με τους εργαζόμενους και εφόσον επιμένει στην ψήφιση αυτής της επαίσχυντης τροπολογίας η ΓΣΕΕ αποσύρει τον εκπρόσωπο της από την επιτροπή των ΒΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v